Nyman on flipannut kuusi asuntoa kolmessa vuodessa. Pienimmillään voitto on ollut 5 000 euroa ja enimmillään 50 000 euroa.
Jenny Nyman osti ensimmäisen sijoitusasuntonsa kolme vuotta sitten ollessaan viiden päivän ikäisen poikavauvan äiti. Vielä silloin hän ei tiennyt, että kauppa olisi ensiaskel paitsi vaurastumiseen myös ammatin vaihtoon.
Sitäkään hän ei tiennyt, että hän oli aloittamassa asuntojen flippausta.
Flippaus on lainaa englanninkielisestä sanasta ”flipping”. Sillä tarkoitetaan lyhytaikaista asuntosijoittamista eli asuntojen ostamista, remontoimista ja myymistä eteenpäin voitolla.
Helsinkiläiselle Nymanille, 33, suunnitelma asuntosijoittamisesta heräsi raskauden aikana.
– Olin tuolloin hyväpalkkaisessa työssä Etelä-Suomen junaliikenteen ohjaajana. Minulla oli hiukan säästöjä ja sijoitin pienimuotoisesti rahastoihin.
– Aloin kuitenkin miettiä raha-asioita pidemmälle tulevaisuuteen, sillä en ollut enää vastuussa vain itsestäni. Osakkeista en ymmärtänyt mitään, mutta asuntosijoittaminen alkoi tuntua sopivan konkreettiselta.
Aloitin miinukselta, sillä lainasin perheeltäni 10 000 euroa, jotta sain haettua pankkilainaa.
Hieman myöhemmin Nyman tajusi, että asunnot olivat hyvä sijoituskohde myös siksi, että flippaajana niiden arvoon pystyi vaikuttamaan omilla käsillään.
Nyman etsi alun perin perheelleen asuntoa, jossa voisi asua itse ensin pari vuotta ja laittaa sen sitten vuokralle. Yllättäen tarjolle tuli pieni kaksio, jonka hän sai hyvään hintaan ja joka sopi flippaukseen muun muassa sijaintinsa vuoksi.
– Moni sanoo, että on aloittanut sijoittamisen nollasta. Minä aloitin miinukselta, sillä lainasin perheeltäni 10 000 euroa, jotta sain haettua pankkilainaa.
Flippausprojekti ei päässyt heti alkamaan, sillä asunnossa asui vuokralainen vielä viisi kuukautta.
– Kun asunto tyhjeni, aloitin remontin. Tein sitä puoli vuotta pienen vauvan kanssa. En tiennyt remontoinnista paljoakaan, mutta olin silti ajatellut, etten tarvitse apua. Ei se ihan niin mennyt.
– Mutta asunto oli hyvä kohde oppia, sillä se revittiin lähes kappaleiksi.
Remontin valmistuttua asunto ei mennyt heti kaupaksi. Nyman kalusti asunnon ja alkoi vuokrata sitä Airbnb:n kautta. Vuokralaisia oli hyvin, ja jonkin ajan kuluttua uusi myynti-ilmoitus kalustetusta asunnosta poiki ostajan.

Kaikkiaan Nyman on flipannut kuusi omaa sijoituskohdetta kolmen viime vuoden aikana.
Hän on myynyt ne kaikki voitolla: pienimmillään voitto on ollut 5 000 euroa ja enimmillään 50 000 euroa. Pienin voitto selittyy taloyhtiössä yllättäen alkaneella hissiremontilla.
– Kun vanhaa asuntoa lähdetään remontoimaan, ikinä ei voi tietää, mitä sieltä paljastuu. Voi löytyä lautalattia, joka on kunnostettavissa upeaksi, tai voi löytyä asbestia.
Nymanin flippaaminen perustuu ajatukseen, että hän haluaa myydä ihmisille koteja.
– Teen niin kuin ei pitäisi eli remontoin asuntoja kuin tekisin niitä itselleni. Haluan, että kohde on kaikin puolin upea.
Hänen mukaansa trendikäs asunto on helpompi myydä eteenpäin kuin liian persoonallinen.
– Teen myös erikoisempia ratkaisuja. Periaatteeni on, että keittiön ja kylpyhuoneen pitää kestää aikaa ja olla laadukkaita. Sen sijaan seiniä voi maalata rohkeammin.
Nyman hankkii ja remontoi kohteita myydäkseen ne. Vuokraaminen ei ole hänen juttunsa.

Jenny Nyman pitää omana vahvuutenaan projektin hallintaa eli sitä osaamista, jota hänellä oli jo junaliikenteen ohjaajana. Hän sietää stressiä, mikä on myös flippaajalle tärkeä ominaisuus.
Nyman on nykyisin myös taitava remontoija, joka on saanut oppeja monesta suunnasta.
– Osaan tehdä suurimman osan työstä, mutta kaikkia töitä en halua tehdä. Nykyisin kuorin kermat kakun päältä ja teen sitä, mistä nautin eniten.
Asuntojen flippaus ja remontointi ovat nyt myös Nymanin päätyö, sillä hän irtisanoutui hiljattain. Hän myy muille asuntosijoittajille remonttipalveluja perustamansa yrityksen, Neliötohtorin, kautta.
– Olen löytänyt niin hyvän remonttitiimin, että halusin tarjota sille töitä. Omia kohteita kun ei kuitenkaan koko ajan ole työn alla.
Lisäksi Nyman jakaa osaamistaan ja ideoitaan Instagramissa.