Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MasterChef-kausi alkaa – Aasialaiset maut ja lähiruoka kiehtovat tamperelaiskisaajia

Kotikeittiöiden parhaimmisto kisaa MasterChef Suomen voitosta uudella kaudella 7. helmikuuta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Kymmenen lahjakkaan kotikokin annoksia maistelee ja arvioi tälläkin kaudella tuomarikolmikko Kari Aihinen, Henri Alén ja Helena Puolakka. Kauden aikaan tutustutaan muun muassa molekyyligastronomiaan ja hävikittömään kokkaukseen ja saadaan taitoja kartuttavia oppeja inspiroivissa MasterClasseissa.

Kisassa on tänä vuonna mukana kaksi tamperelaista. Apulaismyymäläpäällikkö Heini, 27, on aasialaiseen makumaailmaan kallellaan oleva kotikokki, joka rakastaa myös kotimaisia raaka-aineita. Kotimaiset, sesonkien mukaiset ja erityisesti itse poimitut tai pyydetyt raaka-aineet ovat kaukomaiden lisäksi keskeinen inspiraation lähde Heinille. Hän viettää mielellään aikaa sienestäen ja kaveriksi sienimetsälle lähtee usein oma isä.

Kokkaaminen on Heinille tapa rentoutua sekä matkata ympäri maailmaa omasta kotikeittiöstä käsin. Haaveissa Heinillä siintää oma kahvila, jonne asiakkaat saapuisivat rentoutumaan ja nauttimaan hyvän ruuan lisäksi kodikkaasta tunnelmasta.

Liikuntakeskusyrittäjä, ravintoloitsija Saija, 40, on ravintolan osakkaana hän päässyt askeleen lähemmäs haavettaan siirtyä konttorista keittiön puolelle. Toistaiseksi Saijan päivät kuluvat kuitenkin hallinnollisten tehtävien parissa ja intohimoaan ruokaa kohtaan hän toteuttaa kotikeittiössä sekä matkustamalla ympäri maailmaa ruokainspiraation perässä.

Aasialainen keittiö puhuttelee Saijaa erityisen paljon ja usein hänen lomamatkansa suuntautuvatkin Thaimaahan tai Vietnamiin. Myös lähiruoka on lähellä Saijan sydäntä ja suosikkeja ovatkin erilaiset pitkään haudutetut lohturuuat hänen puolisonsa itse metsästämistä luonnonantimista. Ruuan lisäksi liikunta näyttelee keskeistä roolia Saijan elämässä ja entisenä kilpaurheilijana hän on todella voitontahtoinen.

MasterChef Suomeen mahtuu mukaan sekä omien rajojen ylittämistä ja riemukkaita onnistumisia että pettymyksiä ja kasvun paikkoja. Kilpailu huipentuu finaaliin, jossa nähdään, miten MasterChef-matka on muuttanut kilpailijoita ja kuka lunastaa lopulta omakseen MasterChef Suomi -tittelin ja 10 000 euron rahapalkinnon.