Tässä on Tampereen Kukkaispormestari 2022 – "Toiminut vaikeina aikoina alan äänitorvena"

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut Tampereen 39. Kukkaispormestariksi ravintoloitsija Arto Rastaan. Yhdistyksen puheenjohtajan Erika Hildénin mukaan Arto Rastas valittiin, koska hän edustaa Tampereen ravintolayrittäjien kärkeä ja on toiminut vaikeina aikoina omien ravintoloidensa pyörittämisen lisäksi alan äänitorvena julkisuudessa.

– Kuluneiden parin vuoden jälkeenkin Rastaalla riittää uskoa ja energiaa investoida tulevaan kukoistavassa kaupunkikeskustassamme, Hildén toteaa tiedotteessa.

Rastaan Periscope-ravintolansa kattoterassin laajennus avattiin Ratinan kauppakeskuksen katolle keskellä koronapandemiaa.

Rovaniemeltä Suomen kulinaarisen taivaan kestotähdeksi ponnahtanut Rastas sai kipinän kokkaamiseen 14-vuotiaana Napapiirin Shellin keittiöstä. Nuorten kokkien maailmanmestaruuden hän voitti vuonna 2005. Ravintoloitsijan uransa hän aloitti Tampereella avaamalla kaupunkiin Hella & Huone -ravintolan 2007. Sen jälkeen hän on perustanut lukuisia ravintoloita Helsinkiin ja Tampereelle.

Arto Rastas pitää eurooppalaisista kaupungeista, joissa riittää vilskettä ja vilinää. Hän näkee Tampereessa paljon samoja piirteitä kuin itsessäänkin: rohkeutta, uskoa itseen ja tarmokasta suunnannäyttäjää.

– Tampere on helposti lähestyttävä kaupunki, jota on helppo rakastaa, hän kuvailee tiedotteessa.

Kaupungin elinkeinoelämän merkittävistä vetovoimatekijöistä Rastas nostaa esiin Nokia-areenan siellä pidettävine tapahtumineen.

– Myös perinteiset kulttuuritapahtumat kuten Teatterikesä, Tammerfest ja Blockfest vetävät hyvin väkeä. Pidän varsinkin Tammerfestistä yli kaiken; se on letkeä hyvän mielen tapahtuma, joka vaikuttaa positiivisesti koko kaupunkiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut