Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Tampere varautuu viikonlopun lumikaaokseen – katujen putsaaminen voi viedä useita päiviä

Sääennusteiden mukaan Tampereen seudulle voi viikonlopun aikana sataa lunta yli 20 senttimetriä. Lisäksi ennusteiden mukaan on luvassa kohtalaista tuulta, minkä vuoksi lumi voi kinostua.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että sen kunnossapitokalusto on täydessä valmiudessa viikonloppua varten. Väylät aurataan tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensin aurataan pääväylät ja joukkoliikenteen reitit, seuraavaksi paikalliset kokoojakadut ja viimeisenä asuntokadut. Pyöräteistä ensin aurataan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. Aurauksessa on viiveitä erityisesti asuntokaduilla ja liikennöinti sekä liikkuminen hankaloituvat kaduilla. Jälkisiivoustyöt, kuten lumen siirrot ja poisajot, voivat kestää useita päiviä.

Aurat kartalla -palvelusta voi seurata aurojen ja työkoneiden lähimpien tuntien aikana tekemiä kunnossapitotöitä.

Kaupunki kehottaa asukkaita varaamaan tavanomaista enemmän aikaa työ- ja vapaa-ajan matkoihin viikonlopun ja mahdollisesti myös alkuviikon aikana sekä noudattamaan olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta.

Tampereen Infra Oy vastaa kaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta. Kunnossapitäjät toivovat, että asuntokaduilla vältettäisiin kadunvarsipysäköintiä, jotta kadut saadaan aurattua mahdollisimman jouhevasti. Viikonloppuna tehdään aikaista ja pitkää työvuoroa, ja oman kaluston lisäksi töihin otetaan tueksi useita alihankkijoita ympäri kaupunkia. Auraajat toivovat työrauhaa ja kärsivällisyyttä asukkailta.