Tärkeä tamperelainen | Yrittämättä ei voi onnistua – "Nuorena tarvitse saada niitä parhaita tuloksia"

Personal trainer: Nuori liikunta-alan yrittäjä kääntää ennakkoluulot voimavaraksi

Jutta Selinin löytää mitä todennäköisemmin salilta treenaamasta. Salille sovin myös tapaamiseni hänen kanssaan. Vastassa oli tuiki tavalliselta vaikuttava urheilullinen ja reipas nuori nainen.

Selin on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa monessa. Hän on voittanut painonnostossa nuorten Pohjoismaiden mestaruuden, Suomen mestaruuden yleisessä ja nuorten sarjassa sekä sijoittunut EM-kisoissa kahdeksanneksi.

Lisäksi hän työskentelee yrittäjänä liikunta-alalla personal trainerina sekä voimavalmentaja. Ratsastus on ollut hänelle myös tärkeä harrastus nuoresta lähtien.

– Sain lukion yrittäjyyslinjalta kipinän lähteä yrittäjäksi. Liikunta on myös aina ollut lähellä sydäntä. Siitä se kaikki lähti, Selin kertoo.

Selinillä ei varsinaisesti ole esikuvaa tai ihailunkohdetta. Hän kertoo ihailevansa kaikkia niitä, jotka ovat uskaltaneet laittaa pienestä lähtökohdasta tai täysin nollasta yrityksen pystyyn. Hänen mottonsa on “yrittämättä ei voi onnistua”.

Nuoret naiset eivät ole tyypillisintä painonnostajasakkia. Selin kertoo kohtaavansa ennakkoluuloja nuoren ikänsä takia.

Nuorena ei tarvitse saada parhaita tuloksia.

– Kohtaan eniten ennakkoluuloja voima- ja fysiikkavalmennuksia tehdessä.

Epäilyt ovat kuitenkin usein saatu karistettua pois hyvin tehdyn valmennuksen avulla. Selinin läheiset kuvailevatkin häntä tunnolliseksi tyypiksi, joka tekee hommat kunnolla maaliin asti. Häntä luonnehditaan luonnollisesti urheilulliseksi, mutta myös kiltiksi.

Liikunta-ala voi Selinin mukaan tällä hetkellä Tampereella huonommin kuin yleensä koronan takia.

– Alalla on nyt haastavat ajat, mutta itsellä on ainakin riittänyt hyvin hommaa, ja siitä olen kiitollinen.

Alalla riittää myös paljon kilpailua. Nuoria yrittäjiksi ryhtyneitä personal trainereita on monia, mutta voimavalmentajuus ja oman lajin tausta erottaa Selinin muista nuorista tekijöistä.

Selin uskoo, että koronan jälkeen työlle riittää edelleen kysyntää, kun ihmiset palaavat taas takaisin saleille. Korona on tuonut mukanaan uusia työmuotoja, kuten etävalmennuksen, jota Selin aikoo hyödyntää myös jatkossa. Hän nauttii ihmisten liikuttamisesta ja siitä, kun kokee onnistumisen tunteita liikunnassa.

Tulevaisuudessa Selin toivoo saavansa omia urheilijoitaan kisoihin. Itselleen hän toivoo urheilumenestystä jatkossakin sekä mahdollisuutta jatkaa urheilua mahdollisimman monta vuotta. Hän haluaa muistuttaa nuoria urheilijoita siitä, että ei pidä mennä liian lujaa ja huolimattomasti kohti parhaita mahdollisia tuloksia.

– Nuorten olisi hyvä muistaa, että tässä on vielä paljon aikaa. Ensin voi luoda huolella ja rauhassa itselleen pohjaa, ja muistaa ettei nuorena tarvitse saada niitä parhaita tuloksia, Selin sanoo.

Selin toivoo, että tamperelaiset muistavat hänet urheilumenestyksestään. Ennen kaikkea hän kuitenkin toivoo, että hänet muistetaan siitä, että hän on onnistunut löytämään itselleen liikunnan ilon, ja pystyy jakamaan sitä myös muille. Liikunnan ilon kautta hän on pystynyt parantamaan omaa terveyttään ja auttanut monia tamperelaisia liikunnan ilon ja terveellisemmän elämän etsimisessä.

Tärkeä tamperelainen

Jutta Selin

21-vuotias personal trainer ja voimavalmentaja

toimii yrittäjänä sekä Tampereella että Ylöjärvellä

painonnostossa saavuttanut nuorten Pohjoismaiden mestaruuden, EM-kisoissa kahdeksannen sijan sekä Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa ja nuorten sarjassa

personal trainer- ja voimavalmentajakoulutuksen lisäksi käynyt ravintovalmentajakoulutuksen ja muita lisäkoulutuksia

käynyt lukiossa yrittäjyyslinjan

ratsastus on ollut tärkeä oheisharrastus nuoresta asti

Juttusarjassa Voionmaan koulutuskeskuksen journalismin opiskelijat esittelevät tärkeitä tamperelaisia, jotka tekevät Tampereesta paremman paikan meille kaikille.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut