Näin neuvoo palkittu, 19-vuotias kiinteistöhuoltoyrittäjä: Älä ota heti miljoonalainaa

Näkökulma: Leevi Lamminsivu on vetänyt omaa kiinteistöhuoltoyritystään jo viisi vuotta.

Alle 35-vuotiaista yrittäjistä koostuva Pirkanmaan Nuorten yrittäjien johtoryhmä valitsi Pirkanmaan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi nokialaisen Leevi Lamminsivun.

Mies on vasta 19-vuotias, mutta ollut yrittäjä Kiinteistöhuolto Lamminsivussa jo vuodesta 2016.

– Jo ala-asteella keksin myydä välipaloja koulussa. Siitä se ajatus sitten varmaan lähti. Esikuvia löytyy kyllä lähipiiristä, ovathan isäni ja isoisäni maatalousyrittäjiä. Samasta osoitteesta on peräisin myös kiinnostus koneisiin, joiden kanssa saan nyt yrittäjänä pelata, Lamminsivu lausuu tiedotteessa.

Hän sanoo Tamperelaiselle suosittelevansa vahvasti yrittäjyyttä omille ikätovereilleen, kunhan vaan löytyy rohkeutta ja ennen kaikkea järkevä idea, jota lähteä toteuttamaan.

– Kannattaa lähteä rauhassa liikkeelle, pienemmällä toiminnalla alkuun. Sitten voi katsoa, lähteekö se oma juttu lentoon. Heti alussa ei saa olla lakki kourassa pankissa pyytämässä mitään miljoonaa lainaksi, Lamminsivu muistuttaa.

Nuorukainen kertoo kokeneensa kaikilta tahoilta, joiden kanssa hän on töitä tehnyt, paljon enemmän arvostusta kuin epäilyä johtuen nuoresta iästä.

Lähestyvä armeija-aikani vaatii työtehtävien delegointia ja huolellista suunnittelua.

Lamminsivulle ei tule mieleen alku-uraltaan pahoja karikoita, joista olisi tullut takapakkia, mutta hän sanoo, että vastoinkäymiset opettavat.

Kiinteistöhuolto Lamminsivun liikevaihto on kasvanut tasaisesti noin 100000 euron vuosivauhtia. Tänä vuonna tavoitteena on rikkoa 300000 euron raja.

Kasvu on ollut maltillista ja Leevi Lamminsivu painottaakin kärsivällisyyttä.

– Vaatii monta, monta vuotta, että bisnes lähtee pyörimään kunnolla, hän toteaa.

Leevi Lamminsivu työllistää itsensä lisäksi kolme henkilöä, mutta olisi valmis palkkaamaan vielä yhden työntekijän lisää.

– Tällä hetkellä suurin kasvun este on osaavan työvoiman puute. Lähestyvä armeija-aikani vaatii työtehtävien delegointia ja huolellista suunnittelua, jotta firma pyörii hyvissä käsissä myös poissa ollessani, Lamminsivu sanoo.

Hänen pitäisi astua palvelukseen 5. heinäkuuta, mutta ei vieläkään tiedä, voiko lähteä silloin inttiin.

– Voin varmaan käyttää isääni apuna firmassa, mutta hän on maatalousyrittäjä eikä hänellä ole kokemusta kiinteistöhuollosta. Tuli tehtyä iso koneinvestointi hiljattain ja kaikki koneet pitäisi saada pysymään täydessä käytössä, Vuoden nuori yrittäjä pohdiskelee.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut