Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela: koronarokotukset saatava Omakantaan – "Helposti saatavilla eri käyttötarkoituksiin, kuten matkustamista varten"

Kelan hallitus on sitä mieltä, että koronarokotusten tiedot on tärkeää saada Omakantaan. Omakanta on palvelu, josta voi katsoa omia terveystietojaan, kerrotaan Kelan tiedotteessa.

– Rokotustodistuksen ja testitulosten on oltava helposti saatavilla eri käyttötarkoituksiin, kuten matkustamista varten. Luonteva paikka näille tiedoille olisi Omakanta, jossa tiedot pysyvät tallessa ja kulkevat mukana, Kelan hallituksen puheenjohtaja Vertti Kiukas sanoo tiedotteessa.

Koronarokotukset ovat käynnistyneet, ja koronatestaus jatkuu koko maassa. Jotta kansalainen saa koronaa koskevat tietonsa helposti ja ajantasaisesti Omakannasta, tarvitaan pikaisia kansallisia toimenpiteitä. Kela on valmis tiiviiseen yhteistyöhön, sanotaan tiedotteessa.

Tällä hetkellä kaikkialla terveydenhuollossa ei ole käytössä sellaisia tietojärjestelmiä, joilla koronatestien ja -rokotusten tiedot saataisiin Omakantaan riittävällä tarkkuudella.

– Julkisuudessa on ollut esillä kansallinen rokotusrekisteri, jonne terveydenhuolto kirjaa rokotustiedot. Rokotusrekisterin tiedot eivät kuitenkaan siirry Omakantaan eikä se vastaa kattavasti terveydenhuollon tarpeisiin. Sen sijaan rekisteriin tarvittavat tiedot voitaisiinkin kerätä Kannan kautta. Näin kertakirjaaminen terveydenhuollossa toteutuisi ja tietoa voitaisiin hyödyntää monipuolisesti, Kelan tiedotteessa sanotaan.

Terveydenhuollon tulee siis paitsi huolehtia tietojen kirjaamisesta Kantaan potilastietojärjestelmänsä kautta myös huolehtia kirjaamisesta oikeassa muodossa jatkokäyttöä varten, tiedotteessa sanotaan.