Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaiseen Ykkösketjuun haluttiin kaikkein eniten Raimo Helminen – "Oikein kiva, että muistetaan tällaista vanhaa pelaajaa..."

Kaupunkilehti Tamperelaisen suosituksi noussut Tamperelainen Ykkösketju kerrottiin lehdessämme marraskuun viimeisellä viikolla. Eniten suosiota ja ääniä äänestyksessä keräsi kukapa muukaan kuin Raimo Helminen, jonka halusi Ykkösketjuun peräti 56 prosenttia äänestäneistä.

Nykyisin TPS:ää valmentava Raipe otti asiaan vastaan nöyrästi, kuten aina.

– Kyllä mää sen tuloksen katsoin ja hyvältähän se tuntuu. Kovasti kiitoksia vaan äänestäjille. Tuntuu oikein kivalta, että muistetaan tällaista vanhaa pelaajaa, mää lopetin kuitenkin pelaamisen jo yli kymmenen vuotta sitten.

Toiseksi eniten suosiota Ilves-hyökkääjistä keräsi Risto Jalo. Kaksikko ehti pelata samaan aikaan Ilveksessä 1980-luvun kultaisina vuosina. Kolmanneksi eniten suosiota keräsi kukapa muukaan kuin juuri syntymäpäiviään viettänyt monitoimimies Lasse Oksanen.

– Ripa oli ehdottomasti hyvä pelimies. Hän on vähän vanhempi, joten nuorelle pojalle taitava peluri oli tärkeä esikuva – näki läheltä, miten pelihommat kuuluu hoitaa tyylikkäästi. Oli semmoinen standardi, että tuohon pitää pyrkiä.

Tappara-osastolta toiseksi eniten ääniä hyökkääjistä keräsi nuorempi Aleksander Barkov. Moni näkee Helmisessä ja Barkovissa paljon samanlaista vaatimatonta tamperelaisuutta: ollaan mieluummin hiljaa ja suhtaudutaan asioihin vähäeleisen nöyrästi.

– Ehdottomasti... Barkov on hyvä poika, ja määhän otin sen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen silloin kuin "Sasha" oli vasta kuudentoista. Se on nöyrä ja kuuliainen, oikein hyvä poika. Ja vasta 25-vuotias, pelaajauralla ne parhaat vuodet ovat vasta edessä.

Mistä sitten nöyryys kumpuaa? Siihen ei edes nöyryyden sanakirjamerkintä löydä yksiselitteistä vastausta.

– Emmää tiärä... paljon lähtee tamperelaisesta kasvatuksesta. Monen asian summa se on, jääkiekko on tietysti joukkuepeli jossa on pakko kasvaa siihen miten kaikki toimii parhaiten yhdessä ja yhteistyössä.

Helmisen kotitalo löytyy luultavasti ajasta ikuisuuteen Koivistonkylän kentän laidalta. "Raipe" on laittanut merkille, että kuuluisan kaukalon laidat ovat jo pystyssä.

– Vielä kun tulisi kunnon pakkasia, niin pääsisi ulkojäille...

Tamperelainen julkistaa Tamperelaisen Ykkösketjun Ilves-joukkueen 16.12. lehdessään.