Siinä se on: Tamperelaisen Ykkösketju-äänestyksen ykköskenttä! – sieltä löytyy kaksi legendaa, yksi supertähti ja Korven Rane

Tamperelainen Ykkösketju -joukkue on selvillä. Ja nyt on selvillä myös sen ykkösvitja. Joukkueen päävalmentaja analysoi joukkueensa lauantaiaamuna kello 8 julkaistavassa uutisessa.

Äänestys oli suosittu ja siinä annettiin ääniä yhteensä 4 137 kappaletta.

Kilpailussa haettiin tamperelaisen liigahistorian eli vuoden 1975 jälkeisen ajan ykkösketjua. Äänestäjä pääsi äänestämään kolmea hyökkääjää, kahta puolustajaa, maalivahtia ja valmentajaa.

Joukkueen odotettu ykkösketju on tässä:

Hyökkääjät: Aleksander Barkov Junior – Raimo Helminen – Janne Ojanen

Puolustajat: Timo Jutila – Jyrki Lumme

Maalivahti: Jukka Tammi

Valmentaja: Rauno Korpi

Toisen polven hyökkääjä Aleksander Barkov Junior on ollut kova kiekkomies nuoresta pojasta asti. Tampereella tiedettiin jo varhaisessa vaiheessa, mihin isokokoisen mutta taitavan pojan rahkeet riittävät, ja rahkeet ovat riittäneet juurikin sinne – Florida Panthersin NHL-organisaation johtavaksi pelaajaksi ja kapteeniksi. Barkovin osaamisesta seuran menestys ei ole koskaan jäänyt eikä koskaan tule jäämään kiinni. Nöyryys ja vähäeleinen tyylikkyys tekee pojasta tamperelaisen isolla teellä.

Keskushyökkääjä Raimo Helmisen kuva lienee sanakirjassa siinä kohtaa, missä lukee tamperelainen. Nöyrä puurtaminen ja kirurgisen tarkat lättysyötöt jäävät historiaan ikuisiksi ajoiksi. Koti on ja tulee olemaan todennäköisesti tästä ikuisuuteen Koivistonkylän kentän vieressä – tietenkin.

Suorastaan hämmentävän pitkän pelaajauran jälkeen Helmisen taival jääkiekon maailmassa on jatkunut valmennustöissä. Sieltä on tullut vaihtelevia lopputuloksia – nyt ura jatkuu Turun Palloseuran päävalmentajana.

Hyökkääjä Janne Ojanen on oikeastaan tapparalainen vastine Helmiselle. Ojanen ja Helminen olivat molemmat luonnollisesti mukana samassa maajoukkueessa silloin, kun Suomi otti sensaatiomaisen olympiahopean Calgarystä 1988 ja silloinkin, kun Suomi saavutti ensimmäisen MM-kultansa keväällä 1995.

Ura kesti huomattavan pitkään, ja jääkiekko on jatkunut elämässä mukana valmennustöissä. Ojanen on edelleen mukana Suomi-sarjaa pelaavan Nokian Pyryn valmennuksessa.

Puolustajat Timo Jutila ja Jyrki Lumme ovat tuttuja kaikille. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Jutila iski neljännen maalin MM-finaalissa 1995 ja säesti onnistumista legendaarisella pumpputuuletuksella, oli selvää että historiaa tehneen joukkueen kapteenin ei ihan hetkeen tarvitse miettiä, mitä tehdä työkseen sen jälkeen kun pelaajaura on jossain vaiheessa ohi.

Kaikki tuntevat Jutin ja Juti tuntee lähes kaikki. Otti toisen maailmanmestaruuden keväällä 2011 joukkueenjohtajana. Kansanjuhla jäi väliin Kalervo Kummolan diagnosoiman nilkkatulehduksen takia.

Jyrki "Sonja" Lumme huolehti nuorempana, ettei väkeä ollut Kooveen maalilla kuin Kooveen maalilla. Siitä ura jatkui Ilvekseen ja nopeasti isoihin valoihin NHL:ään – siellä Lumme pelasi kaudet 1988–2003. Pakkipariaan Jutilaa selkeästi matalamman profiilin tamperelaispuolustaja.

Ykkösmaalivahti on voitontanssien erikoismies, Ilveksen monivuotinen luottoveskari ja maajoukkueissa mukisematon kolmosmaalivahti – Jukka Tammi. Tammi oli Ilveksessä pelatessaan vuosikausien ajan joukkueen kiistaton ykkösmaalivahti. Mies oli mukana Calgaryn olympiahopeajoukkueessa vuonna 1988 ja kolmosmaalivahtina MM-kultaa voittaneessa joukkueessa Tukholman MM-kisoissa 1995.

Siviiliura on ollut sijoitusalalla menestyksekäs ja sanavalmis mies vastaa edelleen mieluusti puhelimeensa, mikäli toimittajilla on häneltä kysyttävää siitä tai tästä asiasta.

Valmennusosasto on todella kovaa, raskasta sarjaa. Ykkösvalmentajaksi valittiin jopa ylivoimaisesti kukapa muukaan kuin monen tarinan ja SM-kullan mies – Rauno Korpi eli Korven Rane. Nimi kertoo kaiken: mitalikaapista löytyy täytettä sen verran, että selitellä ei tarvitse mihinkään päin.

Apuvalmentajikseen Korpi saa kaksinkertaisen maailmanmestarin Jukka Jalosen sekä Ilves-luotsi Jouko Myrrän.

Rauno Korpi analysoi joukkueensa lauantain printti-Tamperelaisessa. Analyysi on luettavissa Tamperelaisen verkkosivuilta lauantaiaamuna heti kello 8 aamulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut