Tampereella rajoitetaan liikuntaharrastuksia: aikuisten harrastajien joukkue- ja kontaktilajien harjoitukset ja pelit loppuvat, liikunta-asuja ei vaihdeta pukukopeissa, uimahallien kävijämäärä puolitetaan...

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut tänään Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia liikuntaharrastuksista.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta kielletään 26.11.–15.12. Jo varattujen harrastus-, ottelu- ja kilpailuvuorojen peruutuksesta ei veloiteta varaus- tai peruutusmaksuja.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua normaalisti kuten tähänkin mennessä turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden. Aikuisten harrastustoiminta tulee keskeyttää siinä tapauksessa, mikäli kahden metrin turvavälejä ei pystytä takamaan. Rajoitukset eivät koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa.

Liikuntapalvelujen ohjausryhmät jatkuvat normaalisti 13.12. päättyvän syyskauden loppuun saakka. Ohjausryhmien ryhmäkoot ja osallistujamäärät on rajoitettu turvavälit huomioiden jo syksyn ilmoittautumisen yhteydessä.

Tampereen kaupunki suosittelee, että pukuhuoneiden ja suihkujen käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan ja liikuntapaikoille saavutaan valmiiksi tarvittavaan liikunta-asuun pukeutuneina. Uimahalleissa suosittelemme valitsemaan pukukaapin siten, että kaapin molemmille puolille jää vapaa pukukaappi. Turvavälit tulee huomioida myös pesu- ja saunatiloissa.

Uimahallien kävijämäärä puolitetaan maksimiasiakasmäärästä. Ikäihmisten ja erityisryhmien tulee asioida uimahalleissa arkisin ennen kello 14, sillä tuolloin halleissa on normaalistikin hiljaisempaa. Uimahallien henkilökunta valvoo kävijämääriä ja tarvittaessa keskeyttää sisäänpääsyn halliin, kunnes hallin asiakasmäärä on vähentynyt.

Maskien käyttöä suositellaan liikuntapaikoissa, yleisissä tiloissa sekä pukuhuoneissa. Kaupunki muistuttaa myös, että jokainen ottaa vastuun omasta hygieniasta sekä turvavälien pitämisestä, näin saamme turvallisen liikuntakokemuksen kaikille. Liikuntatiloihin ei saa tulla sairaana vaan pitää jäädä pienemmästäkin oireesta kotiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut