Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Moni kokee gluteenittoman leivonnan haastavaksi" – Keliakiasta kärsiville leivontakirja, katso resepti halloum-mansikkasalaattipiirakalle!

Keliakialiitto julkaisee tänään uuden gluteenittomia piirakkareseptejä sisältävän keittokirjan.

– Piirakat sopivat yhtä hyvin arki-iltaan kuin juhliin. Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirjasta löytyy vinkkejä koko vuoden ajaksi, kertoo kirjan tehnyt Keliakialiiton markkinoinnin ja varainhankinnan asiantuntija tamperelainen Marjo Jokinen Keliakialiiton tiedotteessa..

Kirjan 45 reseptiä on jaettu vuodenaikojen mukaan. Kevään piirakoissa näkyy pääsiäinen, kesän piirakoissa maistuvat kotimaiset marjat ja kasvikset ja syksyllä sienet. Talven piirakat ovat täyteläisiä. Kirjassa on perinteisiä klassikkoreseptejä, kuten peltilihis ja mamman marjapiiras. Uudenlaiset piirakat, kuten salaattipiirakat ja galetet, tuovat uutta twistiä resepteihin.

Jokinen on koulutukseltaan kotitalousopettaja. Hän sairastaa itse keliakiaa ja harrastaa vapaa-ajallaankin gluteenitonta leivontaa, ruokakuvausta sekä ruoka-alan trendien seuraamista. Kirjojen ja reseptien tekeminen on Jokisen intohimo. Hän rohkaisee kokeilemaan gluteenitonta leivontaa.

– Moni kokee gluteenittoman leivonnan haastavaksi. Gluteeniton leivonta on erilaista kuin tavanomaisilla jauhoilla leipominen, mutta leivonnan apuaineet, kuten psyllium ja erilaiset valmiit jauhosekoitukset auttavat kummasti, Jokinen toteaa..

Jokinen on myös kuvannut kirjan piirakkakuvat. Kirjan graafisen ilmeen on suunnitellut pirkanmaalainen graafikko Jaakko Kahala.

Vuodenaikojen parhaat piirakat on viides Keliakialiiton Gluteenittomasti-kirjasarjan teos. Sarjan ideana on auttaa lukijaa gluteenittomassa arjessa.