Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin

Tämän kesän terassikausi aukeaa maanantaina. Monelle ravintolalle kesä on erityisen tärkeä koronakevään jälkeen ja osa onkin lähtenyt laajentamaan esimerkiksi terasseja. Yksi näistä on Tampereen G Livelab. Livelaboratorion terassia laajennetaan tänä kesänä suurimmillaan peräti tuhanteen neliöön. Viime kesänä Livelabin rakennuksen ympärillä kiersi satapaikkainen terassi. Nyt lisätilaa saadaan puistosta, Laikunlavan istumapaikkojen takana olevalta viheralueelta.

Ravintolatoimenjohtaja Minna Salomaa kertoo, ettei koko terassi ole jatkuvasti käytössä vaan sitä laajennetaan tarpeen mukaan. Myös ajatus terassilaajennuksesta lähti jo alkuvuodesta.

– Meidän toimitusjohtajalla Annamaijalla on varmaan joku kristallipallo kotona, Salomaa naurahtaa.

Kun sitten koronarajoitukset alkoivat, G Livelabissa arveltiin, että kun tilanne joskus hellittää, ensimmäisenä saa varmasti olla ulkona.

Terassille on tulossa maksimissaan 300 asiakaspaikkaa, jolloin saadaan varmistettua riittävät turvavälit, ja tilaa jää myös erilaisille terassin tarjoamille pihapeleille. Tuottaja Jaani Haapasalon mukaan tavoitteena on myös elävöittää vanhan keskustan ja Kirjastonpuiston aluetta.

– Vanhan keskustan elävöittäminen on osa meidän strategiaa. On paljon ollut puhetta, että keskusta olisi siirtymässä kosken itäpuolelle, mutta me ollaan osaltamme tekemässä työtä tämän puolen puolesta, Haapasalo sanoo.

Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020

G Livelab aloittaa myös keikkojen järjestämisen. Keikat tullaan järjestämään sisätiloissa tavallista pienemmällä kapasiteetilla.

– Myymme konserttikohtaisesti 70 lippua, jolloin saadaan jokaiselle oma istuma- ja pöytäpaikka. Henkilökuntamme ohjaa yleisön sisään ja ulos, ja juomatilaukset kannustetaan tekemään puhelinsovelluksellamme, Haapasalo kertoo

Asiakasmäärän rajauksien vaikutuksia kesän kassavirtaan voidaan vielä vain ennustaa. Salomaa muistuttaa, että iso vaikutus on myös keleillä.

– Nyt on vain otettava riski, Salomaa sanoo.

Keikkojen osalta Haapasalo muistuttaa, että muusikot ovat yksi eniten koronarajoituksista kärsineistä.

– Ei tässä olla rahankiilto silmissä. Muusikkojen liiton omistamana paikkana koemme, että meillä on velvollisuus järjestää muusikoille töitä heti kun se on mahdollista, Haapasalo sanoo

Salomaan mukaan fiilikset tulevasta kesästä ovat hyvät.

– On mahtavaa, että saadaan avata ovet livemusiikille uudestaan, Salomaa iloitsee.

G Livelab valmistautuu sittenkin keikkakesään – Luvassa yli 20 keikkaa, pienempi kapasiteetti ja varmasti riittävät turvavälit