"Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin

Minna Salomaa ja Jaani Haapasalo odottavat jo tulevaa kesää. Riina Haapala

Riina Haapala

Tämän kesän terassikausi aukeaa maanantaina. Monelle ravintolalle kesä on erityisen tärkeä koronakevään jälkeen ja osa onkin lähtenyt laajentamaan esimerkiksi terasseja. Yksi näistä on Tampereen G Livelab. Livelaboratorion terassia laajennetaan tänä kesänä suurimmillaan peräti tuhanteen neliöön. Viime kesänä Livelabin rakennuksen ympärillä kiersi satapaikkainen terassi. Nyt lisätilaa saadaan puistosta, Laikunlavan istumapaikkojen takana olevalta viheralueelta.

Ravintolatoimenjohtaja Minna Salomaa kertoo, ettei koko terassi ole jatkuvasti käytössä vaan sitä laajennetaan tarpeen mukaan. Myös ajatus terassilaajennuksesta lähti jo alkuvuodesta.

– Meidän toimitusjohtajalla Annamaijalla on varmaan joku kristallipallo kotona, Salomaa naurahtaa.

Kun sitten koronarajoitukset alkoivat, G Livelabissa arveltiin, että kun tilanne joskus hellittää, ensimmäisenä saa varmasti olla ulkona.

Terassille on tulossa maksimissaan 300 asiakaspaikkaa, jolloin saadaan varmistettua riittävät turvavälit, ja tilaa jää myös erilaisille terassin tarjoamille pihapeleille. Tuottaja Jaani Haapasalon mukaan tavoitteena on myös elävöittää vanhan keskustan ja Kirjastonpuiston aluetta.

– Vanhan keskustan elävöittäminen on osa meidän strategiaa. On paljon ollut puhetta, että keskusta olisi siirtymässä kosken itäpuolelle, mutta me ollaan osaltamme tekemässä työtä tämän puolen puolesta, Haapasalo sanoo.

Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020

G Livelab aloittaa myös keikkojen järjestämisen. Keikat tullaan järjestämään sisätiloissa tavallista pienemmällä kapasiteetilla.

– Myymme konserttikohtaisesti 70 lippua, jolloin saadaan jokaiselle oma istuma- ja pöytäpaikka. Henkilökuntamme ohjaa yleisön sisään ja ulos, ja juomatilaukset kannustetaan tekemään puhelinsovelluksellamme, Haapasalo kertoo

Asiakasmäärän rajauksien vaikutuksia kesän kassavirtaan voidaan vielä vain ennustaa. Salomaa muistuttaa, että iso vaikutus on myös keleillä.

– Nyt on vain otettava riski, Salomaa sanoo.

Keikkojen osalta Haapasalo muistuttaa, että muusikot ovat yksi eniten koronarajoituksista kärsineistä.

– Ei tässä olla rahankiilto silmissä. Muusikkojen liiton omistamana paikkana koemme, että meillä on velvollisuus järjestää muusikoille töitä heti kun se on mahdollista, Haapasalo sanoo

Salomaan mukaan fiilikset tulevasta kesästä ovat hyvät.

– On mahtavaa, että saadaan avata ovet livemusiikille uudestaan, Salomaa iloitsee.

G Livelab valmistautuu sittenkin keikkakesään – Luvassa yli 20 keikkaa, pienempi kapasiteetti ja varmasti riittävät turvavälit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 2. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 3. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 4. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 14. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 15. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 3. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 6. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 7. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 8. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 9. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 10. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 11. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 15. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.