Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kolme näkökulmaa Seppäselle

Varavaltuutettu Erkki Seppänen (ps.) väitti viime viikon Tamperelaisessa vihreiden ilmastotalkoita turhaksi hosumiseksi.

Ensinnäkin: ovathan ne tilastot Suomen osalta siistiytyneet, mutta suuri tekijä siihen löytyy siitä, että olemme ulkoistaneet teollisen tuotantomme; Kiinan ja muiden suurten valtioiden päästöistä suuri on todellisuudessa meidän päästöjämme – meille kun he valmistavat tuotteita.

Toiseksi: me olemme vuosikymmenien ajan kerskasaastuttaneet, ja vieläpä köyhiltä mailta riistämämme öljyn voimin; vähintä mitä nyt voimme tehdä on hyvittää tekojamme päästöjämme leikkaamalla ja kaikin keinoin muita maita päästöjen vähennyksessä auttamalla.

Kolmanneksi: miten kävisi maapallon elonkehineen, jos kaikki maamme kaltaiset pienet maat olisivat, eläisivät ja toimisivat likinäköisellä ja välinpitämättömällä asenteellasi, että meidän päästömme ovat mitättömiä suuriin saastuttajiin verrattuna – pienten maiden yhteenlaskettu saastuttaminen ei todellakaan ole pieni asia.

Pitäisi sitä sellaisen ihmisen, joka on yhteisistä asioista päättämässä tajuta ja huomioida tällaiset itsestäänselvyydet.