Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Uuteen vuoteen – "Printtilehti pysyy silmäteränä, mutta Tamperelainen ilmestyy jo nykyisellään runsaimmillaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa"

Kaupunkilehti Tamperelaisen lauantain painettu lehti jää ilmestymistauolle helmikuun alusta lähtien. kuten lehden uutissivuilla kerrottiin.

Syitä muutokselle kertyi liikaa ja nekin yhtä aikaa. Mainosrahoitteinen lukijoille ilmainen suuren jakelumäärän kaupunkilehti ei ole talouden realiteettien ulkopuolinen saareke – pikemminkin päinvastoin. Perussanomalehtipaperin hinta on nousemassa alkuvuoden aikana jopa 60 prosenttia ja lauantain lehden jakelun hintaan kohdistuu tällä hetkellä suuria korotuspaineita.

Kun pandemia vaikuttaa taas enemmän elämäämme, toimintaympäristökään ei nyt mahdollista kustannusten täysimääräistä kiinni kirimistä. Tamperelainen elää kaupunkikulttuurista – monellakin tavalla. Vilkkaan ja tärkeän viihde-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimintaedellytysten merkittävä hankaloituminen ja kaikki sen välilliset seurannaisvaikutukset tuntuvat myös kaupunkilehdessä.

Katse on kuitenkin vahvasti tulevaisuudessa. Kun lauantain painettu lehti on tauolla, vahvistetaan tarjontaa muissa Tamperelaisen kanavissa. Printtilehti pysyy silmäteränä, mutta Tamperelainen ilmestyy jo nykyisellään runsaimmillaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Lehden uutisia voi lukea myös Nysse-bussien näytöiltä. Lisäksi Tamperelaisen uutiskirjeen saa sähköpostiinsa, uutissovelluksen selaimeensa ja tärkeimmät paikalliset uutiset push-viesteinä puhelimeensa. Tamperelainen.fi on nopein ja kattavin ilmainen paikallinen uutissivusto, jolla on jo tällä hetkellä lähes 100 000 lukijaa viikossa.

Toukokuussa julistimme olevamme laatukaupunkilehti, joka on paikallinen vaikuttaja, auttaa tamperelaisia arjessa ja tarjoaa virikkeitä myös arjen yläpuolelta. Annettuja lupauksia ei tarvitse vetää takaisin. Keskiviikon painettu lehti on isolla jakelulla jaettava selvästi entistä tuhdimpi lukupaketti, joka auttaa lukijaa pysymään kärryillä tärkeistä paikallisista uutisista ja kahvituntikeskustelujen puheenaiheista sekä ymmärtämään ajankohtaisia tamperelaisia ilmiöitä. Kevään aikana painetussa lehdessä toteutetaan suuri ulkoasu-uudistus, joka nostaa sisällön huomioarvoa entisestään.

Näillä mennään kohti vuotta 2022. Hyvää uutta vuotta kaikille.

Viikonvaihteen Tamperelainen jää helmikuussa toistaiseksi tauolle – "Keskiviikon painettu lehti on isolla jakelulla jaettava selvästi entistä tuhdimpi lukupaketti"