Pääkirjoitus Siltoja sopii juhlia arkenakin – "Pitkään toivottuun Konsulinsaaren siltaankin löytyisi varmasti turvallinen ratkaisu"

Tamperelainen kertoi kesäkuussa suuresta kansanjuhlasta, joka oli tarkoitus pitää juhannusviikon keskiviikkona Tampereen keskustassa. Tapahtuma kuitenkin peruttiin kaikessa hiljaisuudessa keskellä koronakevättä ennen kuin niistä ehdittiin suurelle yleisölle edes kertoa. Keskustorin jättinäytöiltä olisi katsottu jalkapallon EM-kisojen alkusarjan Suomi–Venäjä-ottelua. Juhlan varsinaisena aiheena olisi kuitenkin ollut valmistumassa olleen uuden Hämeensillan Tempon tunnelin avaaminen.

Myös toinen siltajuhla jäi Tampereella kokematta. Sitä tosin ei kukaan tiettävästi suunnitellutkaan, vaikka oiva syy olisi ollut tähänkin. Vuonna 1900 valmistunut Satakunnansilta täytti 120 vuotta 9. lokakuuta. Hämeensillan Tempon tunneli otettiin käyttöön juhannuksen alla ilman juhlallisuuksia ja liikenne soljui tavallisen arkiperjantain tapaan juhlapäivänä Satakunnansillallakin.

Juhlat ovat sivuseikka. Uusi ja vanha silta ovat kumpikin tärkeitä tamperelaisten arjen liikkumiselle liikennevälineestä riippumatta.

Siltojen kaupunkikuvallista arvoakaan ei saa unohtaa. Varsinkin nyt pimeänä vuodenaikana kumpikin komeasti valaistu silta on kaupungin kuvatuimpia kohteita sekä matkailijoiden että valokuvausta harrastavien kotiseutuystävien joukossa. Kaksi Tammerkosken siltaa ovat hienoa kaupunkiarkkitehtuuria ja komeaa käyttötaidetta.

Uudet Tammerkosken ylittävät sillat ovat hyvä puheenaihe. Tamperelainen kirjoitti jo syyskuussa suunnitelmista rakentaa Hämeensillan alapuolella olevan väliaikaisen sillan paikalle pysyvä. Pitkään toivottuun Konsulinsaaren siltaankin löytyisi varmasti turvallinen ratkaisu. Uudet Tammerkosken reitit olisivat virkistäytymispaikka paikallisille ja nähtävyys ulkopaikkakuntalaisille.

Näitä kahta, muita ja toivottavasti tulevia Tammerkosken siltoja voi siis juhlia arkisesti osana arkea. Arjessa niiden merkitys on suurin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut