Vuoden Tamperelainen 2019 on alkanut! – Katso ehdokkaat ja äänestä täällä!

Petteri Mäkinen

Kenelle sinun mielestäsi pitäisi ojentaa Vuoden Tamperelainen 2019 -titteli?

Asiaa kysyvät jälleen Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden 2017 aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi.

Valitse suosikkisi listalta. Voit myös äänestää omaa ehdokastasi. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 20. tammikuuta saakka.

Ehdokkaat:

1) Aleksander Barkov: Peritamperelaista Ei tehrä tästä ny numeroo –mentaliteettia NHL-joukkueen kapteenina menetyksellä toteuttava supertähti, joka on joka ottelussa myös kaukalon työteliäimpiä pelaajia.

2) Elina Gustafsson: Mira Potkonen toi lajin pinnalle, mutta viimeistään Tampereen Voimailuseuran Elina Gustafssonin EM-kulta vakiinnutti Tampereen aseman naisnyrkkeilykaupunkina koko kansan tietoisuudessa.

3) Ilves Ikuisesti ry: Ikuisesti Ilvestä kannattavien yhdistys, joka on tuonut iloa ja ylpeyttä keltavihreän kansanosan elämään synkkien vuosien jälkeen. Kantanut kortensa kekoon myös Ilves Hockeyn pienomistajana.

4) Costello Hautamäki: 40-vuotiaan Popedan kitaristivirtuoosi on Manserockin ikuinen hymypoika, joka puhuu myös terveiden elämäntapojen ja ympäristönsuojelun puolesta.

5) Erika Hildén: Tunnetun kauppiassuvun kolmannen polven takkikauppias on ollut sitkeän ja positiivisen yrittäjän perikuva Hämeenkadun katutöiden keskellä.

6) Juha Hurme: Viime vuoden kirjallisuuden Finlandia-voittaja on monipuolisen tuotantonsa lisäksi noussut valtakunnan nasevimmaksi kulttuurikeskustelijaksi.

7) Ikurin Pyhäpolku: Ikurin Virelän jääveistokset ovat vetäneet väkeä Länsi-Tampereelle jo useampana talvena tunnelmoimaan ja ihastelemaan. Talkootyönä tehty hieno matkailuteko ja kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle.

8) Petra Karjalainen: TTT:n ylistetyn Billy Elliotin äitihahmo on tehnyt jo pitkän ja monipuolisen päivätyön tamperelaisessa teatterielämässä.

9) Ransu Karvakuono: Yleisradion tohloppilaisten lastenohjelmien emeritus-supertähti on pysynyt edelleen aktiivisena teatterinäyttämöllä ja hyväntekeväisyyshankkeissa.

10) Risto Korhonen: Mies, joka pani Sademiehessä Dustin Hoffmania paremmaksi. Jatkuvasti suuria ja kiiteltyjä rooleja tekevä Tampereen Teatterin näyttelijä on myös näkyvä kaupunkikulttuurin kuluttaja.

11) Lauri Lyly: Pormestarin yli puoluerajojen nauttima arvostus tamperelaisessa kunnallispolitiikassa on harvinainen ilmiö. Neuvottelutaidon mestari on noussut koko maassa kuulluksi Tampereen puhemieheksi.

12) Pispalan Pulteri: Alkon kokeiluravintolasta on tullut 50 vuodessa taatusti omaleimainen pispalalaisravintola, joka on jo pitkään tunnettu kautta Suomen.

13) Tampereen yliopisto: Pitkän ja sitkeän työn tuloksena syntynyt ja vuoden vaihteessa aloittanut uusi Tampereen yliopisto on kaupungin tulevaisuuden kannalta merkittävä toimija.

14) Oma ehdokkaasi

Näin osallistut

äänestä netissä täällä

palauta kuponki täytettynä äänestys¬laatikkoon Kauppahallin M-Bakeryyn.

lähetä kuponki kuoressa tai postikortti, jossa on suosikkisi nimi, osoitteeseen Kaupunkilehti Tamperelainen/Vuoden Tamperelainen, Satakunnankatu 13b, 33100 Tampere.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 2. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 3. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 4. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 5. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 6. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 7. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 8. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää
 9. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 10. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 11. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 12. Koronakevään aiheuttama hoitovelka alkaa erääntyä terveydenhuollossa: Puhelujen määrä lähti nousuun
 13. USU-gallup: Puolet suomalaisista pitää rasismia suurena ongelmana
 14. UIT: Konkurssihakemus olisi jätetty tekemättä, jos Posti olisi tuonut tärkeän kirjeen ajoissa – "Emme missään tapauksessa ole menossa konkurssiin"
 15. Lukijalta: Mistä tuntee sivistysvaltion?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 2. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 3. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 4. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 5. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. Tästäkö uusi kulkureitti keskustaan? – Ratinan stadionin takakansi halutaan avata jalankulkijoille ja pyöräilijöille
 8. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 9. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 10. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 11. Lauri Lyly summaa koronakevään: 100 miljoonan euron isku Tampereelle, mutta myös paljon hyvää – "Jos joku asia ottaa päähän, niin..."
 12. Hatanpään sairaalalla isoja bussimuutoksia ensi viikolla – Neljä linjaa kiertoreitille, myös pysäkeihin muutoksia
 13. Pyöräilijöille etuuksia liikennevaloissa – Näissä 36 risteyksessä vihreä aikaistuu tai pitenee pyöräilijälle, jos taskussa on auki mobiilisovellus, katso kartta
 14. Laukauksia kolmostiellä, poliisi yritti törmätä pakenijat tieltä – Näin Porvoon ampujien 48 minuutin takaa-ajo eteni Tampereelta Ikaalisiin
 15. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.