Tappara-ikonista nousi todellinen kulttihahmo - Virittäydy illan finaaliin katsomalla kuva ja kuuntelemalla biisi!

Tappara-puolustaja Pekka Saravosta on tullut varsinainen kulttihahmo liigan finaalisarjan alla. Miehestä on tehty jo laulu, ja nyt julkisuuteen on putkahtanut myös kuva nuoresta Saravosta Diskoksen pelaajakalenterissa. Kuva vuodelta 1999. Diskoksen kalenterikuva

Pekka Ruissalo

Kaksitoista kautta Tampereen Tapparan liigajoukkueen paidassa ja yksi siihen päälle vielä Tapparan A-junioreissa. Kun Tappara kohtaa tänä iltana kuudennessa finaaliottelussa HIFK:n, pelaa mies itseoikeutetusti ykköspakkiparissa vasempana puolustajana.

36-vuotias Pekka Saravo on paitsi armoitettu puolustaja, myös nykyisin varsinainen kulttihahmo. Hehkutus Saravon ympärillä alkoi, kun miehen kunniaksi tehtiin finaalisarjan alla biisi. Se on kerännyt lyhyessä ajassa yli 255 000 YouTube-kuuntelua.

Eikä tässä vielä kaikki. Urheilujätkä-nimimerkkiä käyttävä monitoimimies Esko Seppänensai käsiinsä kuvan Saravon nuoruusvuosilta. Kyseessä on Jyväskylän silloisen Diskoksen tekemä hyväntekeväisyyskalenteri vuodelta 1999, jossa myös Saravo poseeraa vain kädet ns. strategisen paikan peittona. Kuvan näet tämän jutun kuvituksena, Saravo kuvassa vasemmalla.

Kuudes finaaliottelu Tapparan ja HIFK:n välillä alkaa Hakametsässä kello 18.30. Tamperelainen on tiiviisti mukana illan seurannassa.

Kuuntele tästä Saravon kunniaksi laadittu laulu: