Onko tämä jalkapallostudion SE? – TamU:n pelistä puhutaan televisiossa neljä tuntia ennakkoon

toimitus

Petteri Mäkinen

Jalkapalloseura Tampere Unitedin TAMU-TV on näyttänyt kuluvalla kaudella kaikki joukkueen ottelut Kakkosessa omalla YouTube-kanavallaan.

Kakkosen B-lohkon päätöskamppailuun lauantaina 30. syyskuuta on valmisteilla neljän tunnin ottelustudio.

TAMU-TV:n mukaan se on Suomen kaikkien aikojen pisin kaikki lajit huomioon ottaen.

Itse ottelu Tampere Unitedin ja Käpylän Pallon välillä käynnistyy Ratinassa kello 14. TAMU-TV aloittaa tuolloin oman suoran ottelulähetyksensä jo klo 10.

Studio käynnistyy Ratinan lehtereiltä puheenjohtajan aamupalalla, jossa puidaan läpi Tampere Unitedin puheenjohtajan Heikki Wilenin kanssa mennyttä kautta ja luodaan katseet myös kohti tulevaa.

Neljän tunnin aikana käsitellään muutenkin mennyttä kautta ja tarkastellaan asetelmat Kakkosen B-lohkon päätöskierrokselle siten, että kiveäkään ei jätetä kääntämättä.

Studiota vetää tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäinen ja hänen apunaan toimii myös ottelun selostaja Manu Haapalainen

– Idea tähän lähti yhdessä selostaja Manu Haapalaisen kanssa jo keväällä. Olemme molemmat paitsi jalkapallon, myös urheilujournalismin suuria ystäviä. Rehellisesti voidaan sanoa, että suurin inspiraatio tämän toteuttamiseen on tullut Tanskasta, jossa varsin pitkät ennakkostudiot ovat arkipäivää. Ne jotka ovat joskus katsoneet paikallisia lähetyksiä, tulevat varmasti huomaamaan yhtäläisyyksiä, Lyytikäinen toteaa.

– Toivomme myös, että tämän avulla myös TAMU-TV ja Tampere United tavoittavat yhä enemmän uusia katsojia sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita. Koko kausi on ollut työryhmälle valtaisa ponnistus, ja mielellämme lähdemme rutistamaan vielä kerran ja näyttämään kaikille tässä lähes seitsemän tuntia pitkässä ottelulähetyksessä mitä osaamme, jatkaa Lyytikäinen.

Suomenennätysstudion vieraista ja rakenteesta kerrotaan tarkemmin syksyn aikana tulevissa TAMU-TV:n suorissa ottelulähetyksissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tee hyviä juttuja, joihin on varaa, sanoo neuvoo eläköityvä Reino Bragge seuraajaansa
 2. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 3. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 4. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 5. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 6. Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja kommentoi varavaltuutetun puoluevaihdosta – "Tekee mietteliääksi"
 7. Sinun työpäiväsi ei varmasti näytä juuri nyt aivan tällaiselta: Sisä-Suomen poliisi esittelee huumekoira Ramin – "Koulutettu etsimään huumeita, ampuma-aseita ja rahaa" – Katso kuva
 8. Puhallusvillalastissa ollut kuorma-auto ojaan – Kaksi loukkaantui
 9. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 10. Tappara-pakkien pistekunkku teki pätkäsopimuksen
 11. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 12. Death Cafe puhuttaa kuoleman ammattilaisia Tampereella – "Tapahtuman keskeinen tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta kuolemasta",
 13. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 14. Eristeet kärysivät Naistenlahdessa – voimalaitoksen turvekasassa ei ollutkaan paloa
 15. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä?
 2. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 3. Koronavilkku tulee Tampereelta – "Kuun vaihteessa se oli sisäisessä testikäytössä"
 4. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 5. Paasikiventien siirto, uusi kevyen liikenteen silta ja 6633 metriä raitiotietä – ratikan kakkosvaiheen suunnitelmia voi nyt kommentoida
 6. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 7. "Uskon, että pystyn tuottamaan lisäarvoa..." – Toni Vilander lähtee mukaan Luxury Collectionin Ferrari-myyntiin Suomessa
 8. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 9. Finlayson tuo markkinoille kuosilliset kertakäyttömaskit
 10. Popeda esiintyi Seinäjoen Vauhtiajoissa ja se sai ammattiviulisti Pekka Kuusiston ottamaan kantaa turvaväleihin, joita ei kuvan perusteella näytä olevan olemassakaan – "Miten h**vetissä tämän on annettu tapahtua?"
 11. Mitä tapahtuu 18.4.2021? – Tamperelaiset puolueet heräävät hiljalleen kohti kevään kuntavaaleja
 12. Alaikäinen kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen Teiskossa
 13. Koskipuiston hopeasalavasta karsittiin huonoimmat osat pois: "Koskeen päin kallellaan oleva runko on aika laho"
 14. Neljä Tapolan johtohenkilöä vastaavat syytteeseen työturvallisuusrikoksesta – Aluesyyttäjä vaatii sakkorangaistusta
 15. Tampereen Pyrinnön pomo suuttui Ruotsi-ottelun kanssa vehtaamiseen – "Turun Paavo Nurmi Gamesiin tuli parinkymmenen maan urheilijoita eikä se tunnu haittaavan ketään..."

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.