Video: Tästä 18-vuotiaasta kuullaan vielä – upotti HJK:n Töölössä

HJK:n pelaajien päät painuivat, kun Lahti juhli voittomaalia. MTV:n uutisvideo

Sport Content

FC Lahti otti torstaina Helsingissä jalkapallon Veikkausliigassa 2–1 -yllätysvoiton HJK:sta. Voittomaalin viimeisteli 18-vuotias Teemu Jäntti.

Jäntille maali oli Veikkausliigassa uran ensimmäinen.

– Kieltämättä tuli maukkaaseen paikkaan. Hyvä viimeistely. Tosi tärkeet pisteet, hän sanoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

HJK jätti Jäntille sopivasti tilaa.

– Se tuli justiinsa siihen, mihin mä juoksin ja mihin mä pyysin. Sain hyvin jalan väliin ja sitten se meni. Hieno fiilis, hän sanoi maalistaan.

HJK oli vaisu, mutta se ei ota mitään Lahden erinomaisesta esityksestä pois.

– Noudatettiin meidän pelisuunnitelmaa, miten oli sovittu. Siihen nähden tosi hyvä peli. Pidettiin ne loppujen lopuksi poissa niiltä vaarallisimmilta paikoilta melkein koko pelin ajan, Jäntti arvioi.

Jäntti myönsi HJK:n vaisuuden hieman yllättäneen.

– Loppujen lopuksi ehkä joo, mutta mun mielestäni me myös puolustettiin hemmetin hyvin.

Jäntti teki FC Lahden kanssa sopimuksen tammikuussa. Maaliskuussa hän alkoi olla varma, että pääsisi joukkueen avaukseen.

– Aika myöhäisessä vaiheessa. Kuukausi tai paria viikkoa ennen. Silloin aloin tosissaan miettimään, että voisiko se olla mahdollista.

Jäntti on merkittävä lupaus. Viime vuonna hän kävi leireilemässä Italiassa.

– Tosi hieno reissu. Mä tykkäsin italialaisesta fudiksesta. Huomaa eron Suomeen. Oli niin kuin kasvattava kokemus, hän kommentoi saapasmaan reissuaan. FC Lahdellakin kulkee hyvin. Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä.

– Ollaan saatu kohtuuhyvin pisteitä. Nyt vielä tää voitto, niin pitää olla tietyllä tavalla tyytyväinen, Jäntti summasi alkukautta.

Teksti: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena