Mikko Rantanen paljastaa NHL-tehojensa salaisuuden – auttoiko kesällä tehty ratkaisu?

Sport Content

Jääkiekon NHL–kausi on pitkä, mutta tärkeitä ovat kalenterivuoden muutkin kuukaudet. Colorado Avalanchen Mikko Rantaselta sujuivat kesäkuukaudet oivallisesti. – Treenasin terveenä, ei ollut mitään vammoja koko kesänä, Rantanen kertoi torstaina New Jerseyssä. – MM–kisojen jälkeen pidin kolme, neljä viikkoa vapaata. Sitten vasta takaisin hommiin. Tosi mukava oli kesällä mennä Suomeen, mutta kiva oli sitten tulla takaisin Pohjois–Amerikkaankin.

Pohjatyö kantaa totisesti hedelmää. Kun Avalanche voitti torstaina vieraissa New Jersey Devilsin 5–3, Rantanen tehtaili pisteet 1+3 ja nosti kauden saldokseen 2+11. Takana on vasta seitsemän ottelua. – Kesällä yritin painottaa luistelua ja varmaan räjähtävyyttäkin. Tasapainoisuutta piti myös saada lisää. Paremmalta on nyt kyllä tuntunutkin. Ehkä sekin auttoi, että menin jäälle vähän aikaisemmin kuin ennen olen mennyt, pohti Rantanen.

Avalanchen ykkösketjussa Rantasen kaverit ovat kanadalainen Nathan MacKinnon ja ruotsalainen Gagriel Landeskog.

Rantasella on menossa kolmas kokonainen kausi NHL:ssä. Runkosarjasta on vyöllä 171 ottelua ja 131 tehopistettä. Stanley Cupin pudotuspelien vauhdista on kokemusta viime keväältä kuuden ottelun verran.Teksti: Pasi Tuominen