Räikkösen lohkaisu hurjasta jännitysnäytelmästä nauratti toimittajia – "Lapset varmaan nukahtivat"

Sport Content

Ferrarin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen voittiformula ykkösten Yhdysvaltain GP:n Austinissa sunnuntaina. Voitto olisuomalaiselle ensimmäinen sitten maaliskuun 2013.

Kilpailu näytti ratkeavan jo heti alkuunsa. Räikkönen nousi ensimmäisessä mutkassa kärkeen, mutta virtuaalinen turva-auto sotki suunnitelmia. Kisasta tuli lopulta melkoinen jännitysnäytelmä, jossa Ferrari ja Räikkönen pelasivat korttinsa oikein.

Daniel Ricciardon keskeytys toi virtuaalisen turva-auton radalle yhdeksännellä kierroksella ja Mercedes otti nopeasti Lewis Hamiltonin sisään, mutta Ferrari piti Kimi Räikkösen radalla.

Ratkaisu näytti hetken aikaa väärältä, mutta Hamiltonin renkaat kuluivat myös loppuun ennen 40. kierrosta ja Räikkönen nousi takaisin kisan kärkeen, kun Hamilton otettiin toisen kerran sisään.

Hamilton putosi tässä vaiheessa Max Verstappenin ja Valtteri Bottaksen taakse, mutta nousi tietysti nopeasti tallikaverinsa ohi. Hamilton taisteli kovasti Verstappenia vastaan, mutta ei kyennyt ohittamaan hollantilaista.

Kolmikko ajeli peräkkäin maaliin asti. Sebastian Vettel oli neljäs, joten mestaruustaistelu ei vielä ratkennut. Vettelin olisi pitänyt olla seitsemäs tai alemmilla sijoilla, jotta vaadittava kahdeksan pisteen ero olisi syntynyt Hamiltonin ja Vettelin välillä.

Valtteri Bottaksen vauhti oli vaisua ja hän oli viides. Vettel ohitti suomalaisen aivan kisan lopussa. Red Bullin Daniel Ricciardon epäonni jatkui ja hän joutui keskeyttämään kisan.

Räikköseltä kysyttiin, miltä tuntuu, kun hän pääsee nyt jakamaan voittonsa myös perheensä kanssa. Maaliskuussa 2013 Räikkösellä ei vielä perhettä ollut.

– Lapset varmasti nukahtivat kisan aikana, mutta vaimo varmaan katsoi kyllä kisan. Olen hyvin onnellinen tästä voitosta ja siitä, että minulla on ihana vaimo ja lapset. Mutta ei tämä muuta mitään. Eivät he näe minua mitenkään eri tavalla nyt. Kaikkia muita ihmisiä varmaan kiinnostaa tämä voitto enemmän. Ei tämä vaikuta minun elämääni millään tavalla, vaikka olen tietysti hyvin iloinen tästä, Räikkönen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Sunnuntain voitto oli Räikkösen uran 21:s.

Ville Hirvonen.