Nyt on noloa, Nico Rosberg! – ex-mestari ylensi itsensä Räikkösen edelle ja saa tylytystä faneilta

Sport Content

errarin Kimi Räikkönen voitti eilen sunnuntaina F1-uransa 21. osakilpailun ja nousi kaikkien aikojen eniten F1-voittoja saavuttaneeksi suomalaiseksi. Räikkönen ohitti sunnuntain voitolla kaksinkertaisen maailmanmestarin Mika Häkkisen, joka saavutti urallaan 20 voittoa.

Sen jälkeen listalta löytyy Keijo "Keke" Rosberg viidellä voitollaan ja Heikki Kovalainen, joka voitti urallaan yhden F1-kisan.

F1-sarja listasi Twitterissä kaikki suomalaiset F1-voittajat, mutta lista ei kelvannut Nico Rosbergille.

– Hei, 23 Rosberg, vuoden 2016 mestari huomautti F1–sarjalle Twitterissä viitaten omien voittojensa määrään.

Hey, 23 Rosberg — Nico Rosberg (@nico_rosberg) 22. lokakuuta 2018

Nico Rosberg on suomalaisen F1-maailmanmestarin Keke Rosbergin poika ja hänellä on toki sekä Saksan että Suomen passi, mutta siihen yhtäläisyydet Suomeen sitten loppuvatkin.

Rosberg ajoi F1-uransa Saksan lisenssillä ja mieltää itsensä saksalaiseksi. Rosberg ei julkisuudessa myöskään puhu suomea. Rosbergin F1-voiton kunniaksi soi hänen uransa aikana aina Saksan kansallislaulu, eikä Maamme-laulu. Itsensä nostaminen suomalaismestarien joukkoon on siis varsin kyseenalainen veto Rosbergilta.

Rosberg sai paljon kritiikkiä F1-faneilta heitostaan.

– Niin olet suomalainen vain kuin se sopii sinulle, Nico? Ei se niin voi mennä, Anu Maijala muun muassa kommentoi.

Toisaalta moni fani myös tykkäsi Rosbergin äkkinäisestä suomalaistumisesta. Ex-mestarin twiitti sai seitsemässä tunnissa peräti 1900 tykkäystä.

Ville Hirvonen