Suomalainen syöttökone teki vaihteeksi maaleja ja nousi NHL-pörssikärkeen! – Katso Mikko Rantasen osumat ja haastattelu

Sport Content

Kahdesti verkkoa heiluttanut Mikko Rantanen venytti pisteputkensa yhdeksän ottelun mittaiseksi jääkiekon NHL-liigassa maanantaina. Rantasen Colorado Avalanche nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan Philadelphia Flyersin vieraissa 4–1.

Rantanen (2+0) vastasi ylivoimalla syntyneestä Coloradon 1–0 -osumasta reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Nathan MacKinnon tarjoili ja Rantanen iski lähietäisyydeltä. Suomalaislaituri viimeisteli jälkimmäisen maalinsa tyhjiin.

Illan ensimmäinen osuma oli Rantaselle kauden kolmas ja samalla ensimmäinen "oikea" maali. Hän oli viimeistellyt kaksi ensimmäistä tyhjiin.

Rantanen (4+12=16) ja MacKinnon (8+7=15) ovat päässeet pisteille menossa olevan runkosarjan kaikissa yhdeksässä ottelussa. Avalanchen historiassa yhdeksän ottelun pisteputkeen kauden alusta laskettuna on aikaisemmin päässyt vain puolustaja John-Michael Liles (2010–11).

Rantanen nousi NHL:n pistepörssiä johtavan Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin (10+6=16) rinnalle. MacKinnon on kolmantena.

Läpiajoon karannut Gabriel Landeskog vei Coloradon 3–0 -johtoon. Avalanche-kapteeni on nyt tehnyt seitsemän maalia viimeisessä neljässä ottelussa. Landeskog ja MacKinnon jakavat kahdeksalla osumallaan NHL:n maalipörssin toista sijaa. Matthews on heiluttanut verkkoa 10 kertaa.

Colorado nousi tasapisteisiin Läntistä konferenssia johtavan Nashville Predatorsin kanssa. Philadelphialla on neljä voittoa ja viisi tappiota.

Katso alta pelikooste sekä Mikko Rantasen haastattelu.