Mikko Rantasen, 22, ketjukaveri nosti esiin mielenkiintoisen pointin – "Meille kelpaa, ettei hän saa ansaitsemaansa tunnustusta"

Sport Content

Mikko Rantanen jatkoi hurjaa alkukauttaan jääkiekon NHL-liigassa maanantaina. Rantanen maalasi kahdesti, kun Colorado löi Philadelphia Flyersin vieraissa 4–1.

Rantanen venytti pisteputkensa kauden alusta laskettuna yhdeksän ottelun mittaiseksi. Se on sama kuin Avalanchen ennätys. Avalanchen edeltäjän Quebec Nordiquesin riveissä on pystytty pidempiin pisteputkiin kauden alussa.

– Tämä on suuri kunnia. Tähän ei pysty yksin, pitää kiittää ketjukavereitani Nathan MacKinnonia ja Gabriel Landeskogia. He ovat kaksi aika hyvää pelikaveria. Ja joukkue pelaa hyvin, vaatimaton Rantanen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Colorado nousi Läntistä konferenssia johtavan Nashville Predatorsin rinnalle. Rantanen (4+12=16) kiipesi puolestaan NHL:n pistepörssiä johtavan Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin (10+6=16) rinnalle.

Hurjasta vireestään huolimatta vaatimattomasta Rantasesta ei ole tehty samanlaista tähteä kuin Matthewsista.

Tämä ei ole Rantasen pelikaverien mukaan kuitenkaan välttämättä huono asia. Päin vastoin Rantasen vähäinen hehkuttaminen voi olla etu.

– Rantanen teki viime kaudella lähes 90 pistettä ja hän on saanut hyvä startin tälle kaudella. Näyttää silti, että hän ei saa ansaitsemaansa tunnustusta. Ei se mitään, tämä kelpaa meille. Hän tule olemaan kova luu tässä liigassa vuosien ajan, Landeskog hehkutti ensi maanantaina 22 vuotta täyttävää suomalaista.

Ruotsalaisen Landeskogin sanoilla on painoarvoa, sillä hänet valittiin juuriNHL-liigan viime viikon ykköstähdeksi. Kunniaa saivat myös Edmonton Oilersin hyökkääjä Connor McDavid ja Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury.

Landeskog heilutti verkkoa viime viikon kolmessa ottelussa kuusi kertaa. Ensi kuussa 26 vuotta täyttävän ruotsalaisen viikon huippukohta sattui torstaille, kun hän teki NHL-uransa kolmannen hattutempun New Jersey Devilsia vastaan.

Mikko Rantanen yrittää venyttää pisteputkeaan taas keskiviikkona, kun Colorado isännöi Tampa Bay Lightningia.

Katso alta pelikooste maanantailta sekä Mikko Rantasen haastattelu.