IS: Veikkausliigaan voi tulla iso mullistus jo 2019 – Suomeenkin kahden kerroksen malli?

Sport Content

Jalkapallon Veikkausliigaan suunnitellaan isoja muutoksia. Ilta-Sanomien mukaan sarja saatetaan pelata jo ensi kaudella uudella mallilla. Lehden mukaan sarjajärjestelmää arvioiva työryhmä esittää, että sarja pelataan ensi kaudella 12 joukkueen voimin, kuten nytkin, mutta sarja jakautuisi kahden kierroksen jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Muutos vähentäisi joukkueiden pelimääriä. Ylempi ja alempi loppusarja -systeemi on jo käytössä monessa maassa Euroopassa.

Työryhmän mukaan sarjan joukkuemäärää ei voi kasvattaa, sillä Suomesta ei löydy tarpeeksi laadukkaita joukkueita tai pelaajia isompaan sarjaan.

– En halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa millään tavalla, IS:n tavoittama Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoi IS:lle.

Muutoksia saattaa tulla myös europelipaikkoihin. Mestari saisi edelleen paikan Mestarien liigan karsintoihin, ja hopeajoukkue sekä Suomen Cupin voittaja etenisivät Eurooppa-liigan karsintoihin. Kolmas Eurooppa-liigan karsintapaikka saatetaan kuitenkin ratkoa pudotuspeleillä, joihin voisi päästä myös alemmasta loppusarjasta.

Lopullisia päätöksiä tehdään parin viikon sisällä. Päätäntävalta on sarjan hallituksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.