Video: Juuse Saros, 23, pani show’n pystyyn NHL:ssä – “Uskomaton maalivahti”

Sport Content

Nashville Predatorsin Juuse Saros nauttii pääsystä NHL-ykkösmaalivahdiksi. Torstaina nuori veskari näytti osaamistaan Predatorsin voitettua vieraissa New Jersey Devilsin 4–3.

Predatorsin kokenut ykköstorjuja Pekka Rinne on toistaiseksi sivussa loukkaantumisen – mahdollisesti aivotärähdyksen – takia.

– Kyllähän tämä vähän erilainen tilanne nyt on, Saros sanaili tyynesti Prudential Centerin pukukopissa.

– Varsinkin Suomessa totuin pelaamaan paljon. Nyt rytmi pysyy vähän paremmin, kun pääsee koko ajan pelaamaan. On kyllä ihan kivaa, kun on tällainen pieni pätkä tässä.

Devils johti kotiotteluaan kolme kertaa. Preds tuli aina tasoihin ja iski voittomaalin jatkoajalla.

– Kertoo paljon joukkueen luonteesta, kun pystyy tekemään tuollaisen comebackin. Isot kaksi pistettä, iso voitto. Taistelu oli tiukka, kun vauhti oli kova, ja molemmilla joukkueella riitti tekopaikkoja.

– Tiesin jo etukäteen, että pelistä tulee haastava. Vastustaja sai paljon trafiikkia maalin eteen. He hyökkäsivät koko ajan täysillä ja liikuttivat kiekkoa vauhdilla. Kausi on vielä nuori, joten täytyy pitää vauhti yllä.

Devilsin tekemille maaleille, varsinkaan Nico Hischierin upeille ohjureille, Saros ei voinut mitään. Kolmannessa erässä Saros nousi yhdeksi ottelun ratkaisijoista. Hän pysäytti muun muassa kaksi läpiajoa. Jatkoajalla hän romutti New Jerseyn kapteenin Andy Greenin voittomaalihankkeet.

Aina rajusti töitä paiskiva hyökkääjä Kyle Turris sai vastinetta tekemiselleen: hän sijoitti jatkoaikamaalin Devils–vahti Keith Kinkaidin selän taakse. Mainesanoja riitti omille veräjänvartijoille.

– Juuse on kyllä hyvä, uskomaton maalivahti. Meillä on onnea, kun Juuse ja Pekka ovat veskarimme, Turris kehaisi.

Saros, 23, on pelannut kuluvalla kaudella kuudessa ottelussa ja poistunut kaukalosta viisi kertaa voittaneena maalivahtina.

Pasi Tuominen,Newark, New Jersey