Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä mies ei lennä Suomen MM-rallissa! Katso, miten kiivikuski teki WRC-ajokistaan siivettömän

M-Sport Fordin kuljettaja Hayden Paddon ei pysty osallistumaan Jyväskylässäajettavaan MM-rallin osakilpailuun. Uusiseelantilainen Paddon kolaroi testeissä pahoin.

Maanantaina iltapäivällä kiivikuski ajoi kiveen, ja auto romuttui niin pahasti, ettei sillä ajeta MM-rallia. Aikaa ei ollut riittävästi uuden ajopelin toimittamiseksi Suomeen, kertoo Sport Content.

Paddonille rallin jääminen väliin on katkera paikka. Hän oli ollut sivussa WRC-kuvioista kahdeksan kuukauden ajan. Uusiseelantilainen on aiemminkin romuttanut ajokkinsa, jopa MM-rallin piikkipaikalta Portugalissa 2018 ja Sardiniassa 2017.

Tallipäällikkö Rich Millener kommentoi kolaria välittömästi, eikä syyttänyt kuljettajaa lainkaan.

– Tapahtuneelle ei voinut mitään. Ei voi ajaa niin, että pelkää koko ajan mutkan takana olevaa kiveä. Tällainen on testaamisen luonne, Millener sanoi WRC:n medioissa Sport Contentin mukaan.

Suomen MM-ralli alkaa torstaina. Kuljettajien MM-sarjaa johtaa Toyotan Ott Tänak ja valmistajien MM-sarjaa Hyundai.

Kiivi on Uuden-Seelannin kansallislintu. Se ei osaa lentääedes ralliautossa. Wikipedian mukaan kiivit ovat lentokyvyttomistä linnuista pienimpiä. Uusiseelantilaiset rakastavat lintujaan kuitenkin niin paljon, että kutsuvat itseäänkin kiiveksi(toim. huom.).

Watch: the moment that @HaydenPaddon’s @RallyFinland plans came to an unfortunate end. Both Hayden and John are OK. pic.twitter.com/OajaIHxosT — World Rally Championship (@OfficialWRC) July 29, 2019