Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten haastajat ylistävät Jyväskylän MM-rallia – "Suomen tiet ovat aivan omaa luokkaansa"

Valmistajien MM-sarjaa johtavan Hyundain kuljettajat odottavat kuumeisesti Jyväskylän Neste Rallia, joka alkaa torstaina. MM-sarjan kolmantena oleva Thierry Neuville tietää, että Jyväskylä on yksi pahimmista paikoista sarjassa, mutta belgialainen osaa ottaa kilpailusta ilon irti.

– Suomi on haastava osakilpailu ja nautin täällä ajamisesta. Etenkin valtavien hyppyjen jälkeen ohjaamo on täynnä adrenaliinia. Sitä me kuljettajat todella rakastamme! Neuville sanoi WRC:n verkkosivuilla.

– Toivon, että tästä tulee tänä vuonna hyvä kisa tiimillemme, koska puolustamme asemaamme valmistajien MM-pistejohdossa. Lisäksi olemme vain seitsemän pisteen päässä kuljettajien maailmanmestaruuden ensimmäisestä tilasta, ja tavoitteemme on kuroa tuo piste-ero kiinni täällä Suomessa.

Myös Andreas Mikkelsen ylistää Neste Rallia.

– Suomen MM-rallin tiet ovat aivan omaa luokkaansa, pinta on todella kova. Monet tiet ovat melko leveitä ja erittäin nopeita, ja täällä on paljon sokeita hyppyjä, joten nuotteihin on luotettava. Silloin kun Suomessa kilpaileminen tuntuu mukavalta, voi todeta, että tämä on maailman kaunein ralli – mutta jos ei tunnu, niin tämä on maailman pahin paikka, MM-sarjan seitsemäntenä oleva Mikkelsen paljasti.

Hyundain kolmatta autoa ajaa Craig Breen, joka ei ole ajanut tällä kaudella MM-sarjassa. Myös Breen on tohkeissaan Suomessa ajamisesta.

– Rally Finland on todella lähellä sydäntäni. Se on tapahtuma, jossa olen ajanut eniten – tänä vuonna kuluu kymmenen vuotta siitä, kun kilpailin täällä ensimmäistä kertaa. Minulla on paljon upeita muistoja urani alusta ja ensimmäisestä palkintosijastani Suomessa vuonna 2016. Nautin aina tämän rallin nopeista teistä ja suoranaisesta lentämisestä metsissä, Breen kertoi.

Katso videolta, miten Neuville lennätti autoaan "Jyskälässä" vuonna 2018.