Esapekka Lappi loikkasi vain 14 pisteen päähän rallin MM-sarjan nelossijasta – "Auto oli täydellinen"

Esapekka Lappi Agata Anttonen

Sport Content

Citroen nappasi elintärkeän kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa. Ranskalaistalli paransi asemiaan sekä kuljettajien että valmistajien MM-taistossa. Sebastien Ogier kaasutteli voittoon. Turkissa vaikeuksissa ollut, mutta Power Stagen voittanut Toyotan Ott Tänak johtaa yhä MM-sarjaa. Ogier nousi kuitenkin 17 pisteen päähän virolaisesta.

– Me todella tarvitsimme tämän voiton, jotta meillä olisi mahdollisuus päästä mukaan mestaruustaistoon. Tiesimme, että tällaisessa rankassa rallissa voi tapahtua mitä tahansa, mutta pystyimme pysymään poissa vaikeuksista fiksulla asenteella, Ogier kertoi Citroenin verkkosivuilla.

Esapekka Lappi täydensi Citroenin juhlat toisella sijallaan. Lappi nousi MM-sarjassa kahdeksanneksi. Hän on vain 14 pisteen päässä neljännestä sijasta.

– Tämä oli todella vaativa ralli, josta en nauttinut viime vuonna, joten olen tietenkin iloinen suorituksestani tänä viikonloppuna. Sunnuntaina haasteena oli päästä maaliin ja auttaa Ogieria niin paljon kuin mahdollista. C3 WRC -auto oli täydellinen tänä viikonloppuna, Lappi iloitsi.

Tilanne oli jäädytetty Citroenin osalta jo lauantain jälkeen, jolloin Ogier ja Lappi olivat karanneet kauas muilta.

Lappi teki päätöspäivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ajovirheen, joka söi sekunteja. Sillä ei ollut kuitenkaan käytännön merkitystä. Hän kukisti kolmanneksi päätyneen Hyundain Andreas Mikkelsenin lähes puolella minuutilla.

Draamaa ei tosin puuttunut Power Stageltakaan, jossa Lappi kärsi rengasrikon. Kauden kolmannen kakkossijan ajanut Lappi pystyi silti hallitsemaan tilanteen mestarillisesti.

– Rengasrikko viimeisellä erikoiskokeella…Onneksi oltiin silti riittävän nopeita. Oikein hyvä, oikein hyvä, Lappi myhäili.

Juttu jatkuu videon jälkeen.