Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilö | Tubettaja on töissä rannallakin – Mikael Sundberg ei pidä itseään roolimallina, mutta kohteliaisuus on aina tarpeen

Tubettaja Mikael Sundberg, 24, on positiivisuudessaan kerrassaan valloittava tyyppi. Nuoren yrittäjän kesä on ollut työntäyteinen, mutta aikaa on riittänyt myös hengailuun rannoilla ja puistoissa.

– Eipä voi sanoa, että kesässä olisi mitään negatiivista. No, ehkä se, että kämppä muuttui tukalan kuumaksi, Sundberg sanoo.

Kämpällä hän tarkoittaa pari vuotta sitten Espoon Saunalahdesta ostamaansa asuntoa, johon hän muutti lapsuudenmaisemistaan Kirkkonummen Masalasta.

Parikymppiset ja vähän nuoremmat ja vanhemmatkin tuntevat Sundbergin parhaiten tubettajanimellä Mikirotta. Hänen Youtube-kanavallaan on yli 170 000 tilaajaa. Instagramissa seuraajia on 158 000, Snapchatissä 132 000 ja TikTokissakin 57 000.

Luvut ovat niin kovia, että suosio ruokkii itse itseään. Täksi kesäksi Sundberg on kutsuttu kilpailijaksi Prismaster-reality-sarjaan, jossa julkisuudesta tutut kasvot ratkovat haasteita kolmessa eri Prisma-hypermarketissa ympäri Suomen.

Sundberg ei vielä haastattelupäivänä osannut sanoa tulevasta – ainutlaatuiseksikin kuvaillusta – sarjasta paljoa, sillä järjestäjät haluavat pitää sisällön salassa.

Olen kyllä vähän kateellinen Masalan nuorille uudesta tekonurmesta ja frisbeegolfradasta.

Sarjan tiedotteen mukaan Sundbergin pariksi tulee Seksikäs-Suklaa, oikealta nimeltään Luyeye ”Viki” Konssi. Vastaansa he saavat muun muassa Shirly Karvisen, Einin ja Kalle Palanderin.

– Aivan mahtavaa, jos parina on Viki. Hän osaa todella heittäytyä, Sundberg hehkuttaa.

Kun Sundbergilta kysyy, paljonko hän käyttää ajastaan työskentelyyn, kuuluu vastaus kuin kenen tahansa yrittäjän suusta: tavallaan hän on töissä koko ajan, mutta niin, että hän siitä myös nauttii.

– Snapchatissa ja Instagramissa julkaisen sisältöä päivittäin, TikTokissa ehkä viikoittain. Youtuben videoihin pitää panostaa paljon enemmän. Mutta varsinainen työ tehdään asiakkaiden kanssa, Sundberg kuvailee tubettajan arkeaan.

Asiakkaana voi olla esimerkiksi pankki, jolle Sundberg teki sisältöä asuntolainoista.

Moni voi muistaa Sundbergin vuodelta 2013, jolloin hän nousi uutisiin pelastettuaan ulkoa löytämänsä pikkuvauvan Masalasta. Tuolloin 17-vuotias nuorukainen ei osannut arvata, millaiseen pyöritykseen hän mediassa joutuisi.

– Se tuntui silloin pieneltä asialta. Minähän vain soitin 112:een, kun löysin lapsen, mutta mediassa minusta tehtiin sankari.

Julkisuus toi nuoren miehen päälle myös negatiivisia väitteitä, joita Sundberg joutui torjumaan Länsiväylänkin haastattelussa. Pääosin ihmiset kuitenkin kiittelivät hänen ripeyttään traagisessa tilanteessa. Vuonna 2015 hänet palkittiin lapsen hengen pelastamisesta.

Masalassa Sundberg sanoo käyvänsä säännöllisesti. Masala on kymmenessä vuodessa muuttunut huimasti, ja etenkin monet uudet harrastusmahdollisuudet ovat Sundbergin mieleen.

– Olen kyllä vähän kateellinen Masalan nuorille uudesta tekonurmesta ja frisbeegolfradasta. Minun nuoruudessa Masalassa oli vain hiekkakenttä, Sundberg nauraa.

Myös Sundbergin työkaveri Max ”Boheemi” Blomfelt on lapsuudenystävä Masalasta. Kaksikon tavaramerkkeihin kuuluvat päättömiltä kuulostavat haasteet, kuten miten viettää 100 tuntia autossa.

– En koe, että olisin videoita tehdessä mikään roolimalli nuoremmille. Mutta tietysti ihmisen pitää käyttäytyä aina kohteliaasti. Myös brändiä pitää vaalia, Sundberg sanoo.

Yhä useampi tienaa striimaamalla pelaamistaan tai arkielämäänsä – suoratoistopalvelu Twitchin sisältöjä seuraavat miljoonat ihmiset

”Aamulla otan kameran käteen ja siitä se lähtee todella lonkalta” – PT Vatanen on yksi Suomen suosituimmista tubettajista

Moni somen ammattilainen tienasi 100 000 euron molemmin puolin