Steve James (USA) at Down Home Kivi 31.10.19!

Jukka Mäkinen & BluesLovers ylpeänä esittävät

 

Steve James (USA)

                                                                                                                            

Down Home Kivi to 31.10.19!

 

New Yorkissa syntynyt, mutta nykyään Austinissa vaikuttava Steve James  on akustisen blueskitaran taitaja vailla vertaa. Rennolta Steveltä irtoaa niin perinteinen delta-bluespikkaus slide-kitaralla, banjolla tai mandoliinilla, kuin ragtime tai John Fahey/Leo Kottke-tyyppinen folk-blueskin.

 

Steve James sai blues-tartunnan jo lapsuudessaan isänsä savikiekko-kokoelmasta ja itseopiskelulla kehittyi melkoiseksi virtuoosiksi. Perusteellinen nuorimies syventyi instrumenttiinsa myös soitinrakentajan opissa Michael Gurianin johdolla. Asuessaan Nashvillessa Steve sai oppia Sam McGeeltä, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista country-pikkaajista. Memphisissä hän puolestaan päätyi legendaarisen Furry Lewisin pakeille. Ei ihme, että hän pitää oppimista jatkuvana prosessina, jossa soittaja saa vaikutteita ja maustaa niillä omaa tyyliään. Vaikutteita onkin päässyt kertymään hienoilta soittokumppaneilta - Bob BrozmanClifford ScottJohn HammondAlvin Youngblood-HartBo DiddleyBuddy GuyAngela StrehliRuthie FosterGary PrimichMaria Muldaur jne.  Huikean soittotaitonsa lisäksi Steve on erittäin viihdyttävä esiintyjä, joka ryydittää esiintymistään hauskalla tarinankerronnalla. Kansainvälisen maineensa Steve James on rakentanut ilman musiikkiteollisuuden markkinointikoneistoja sitkeällä kiertuetoiminnallaan. Kiertävän boheemimaisesta elämäntyylistä kertoo jo hänen oma levymerkkinsäkin – Hobemian Records, jolla hänen viimeisimmät albuminsa on julkaistu.  Steve James on saanut Grammy-ehdokkuudet osallisuudestaan Fred McDowell – ja Charley Patton – tribuuttialbumeihin.

 

Steve Jamesilta on ilmestynyt tähän mennessä useita albumeja. Viimeisin, vuonna 2018 julkaistu, kantaa nimeä Blues and Folk Songs vol.1. (Hobemian Records). Steve on julkaissut useita opetusvideoita ja hän pitää usein työpajoja (workshop).

 

“Quite simply, he’s one of the best I know…”Jorma Kaukonen, musician

Downbound Train https://www.youtube.com/watch?v=uVdTapKWnHA                                                       

Milkwaukee Blues  https://www.youtube.com/watch?v=wX1kom2fPVM                               

Saturday night in jail  https://www.youtube.com/watch?v=eAu6GFDY2tg                          

Homepage   https://stevejames.com/                                                                                        

Facebook https://www.facebook.com/Musician-Steve-James-924722414250824/

Down Home Kivi - Best Blues Club in town!

Be there or be square!                                                                             

TERVETULOA!

LIPUT 20/17 € (BL-JÄSENET)

Showtime alkaa välittömästi seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen n. klo 21.30. Kannattaa tulla ajoissa!

HUOM! Voit varata lippuja yhdistyksen s-postin [email protected] kautta.  Varatut liput tulee lunastaa viimeistään klo 20:30 mennessä Kiven lipunmyynnistä. 

Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Jäseneksi voit liittyä myös osoitteessa http://www.blueslovers.org/liity.html. Sivulta löydät liittymislomakkeen ja -ohjeet sekä tietoa jäseneduista.

Tapahtuman tiedot

Aika: 21:00-23:45

33100 Tampere

Luetuimmat

Uusimmat