Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilöstöpula ajaa Taysin poikkeukselliseen ratkaisuun – syöpäpotilaiden vastaanottoaikoja korvataan kirjeillä

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin syöpätautien poliklinikka korvaa kesällä osan käynneistä poikkeavalla tavalla. Suurin osa syöpäpotilaiden vastaanottokäynneistä korvataan kirjevastauksilla henkilöstövajeen takia, Tays kertoo tiedotteessaan.

Syöpätautien poliklinikan potilaiden kuvantamis- ja laboratoriotutkimukset järjestetään tavanomaisesti myös kesän aikana. Lääkärit arvioivat kuvantamis- ja laboratoriotutkimusten tulokset ja kirjaavat löydökset sairauskertomukseen.

Ei-kiireellisen kontrollivastaanottokäynnin sijaan potilaalle voidaan varata joko videovälitteinen vastaanottokäynti, vastaanottokäynti hoidetaan puhelinvastaanottona, tai kuvantamis- tai laboratoriovastaukset sekä jatkohoitosuunnitelma ilmoitetaan kirjeellä.

Lääkärin vastaanottokäyntiä ei välttämättä järjestetä, vaikka sitä olisi alun perin suunniteltu. Potilas voidaan kutsua vastaanotolle, jos lääkäri arvioi tilanteen sitä vaativan.