Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pormestari Kummola esittää lisärahaa teiden korjauksiin – "Emme saa päästää teiden korjausvelkaa kasvamaan liian suureksi"

Tampereen pormestari Kalervo Kummola (kok.) esittää puolen miljoonan euron lisäystä teiden kunnossapitokorjauksiin. Kaupunginhallitus käsittelee lisäystä ja muita talousarviomuutoksia maanantaina.

Alun perin kaupunki budjetoi vuodelle 2023 katuverkon kunnossapitokorjauksiin noin 1,5 miljoonaa euroa. Kohonneet kustannukset ovat kuitenkin johtaneet siihen, että korjauksia on voitu tehdä suunniteltua vähemmän.

–  Vaikka kustannukset ovat nousseet ja isommissa urakoinneissa kannattaa varmasti hetki odottaa kustannusten laskua, emme saa päästää teiden korjausvelkaa kasvamaan liian suureksi. Muuten tulevaisuudessa voi olla edessä vielä kalliimpia tieremontteja tai enemmän rikkoutuneita ajoneuvoja. Teitä täytyy pitää kunnossa, jotta ihan tavallinen arki eli asiointi- ja työmatkat sujuvat, Kummola perustelee tiedotteessa.

Lisäraha käytetään korjattavien kohteiden lisäämiseen. Lisärahoitus vuodelle 2023 on kertaluonteinen.

Kustannusten nousu on johtunut muun muassa energian ja bitumin hinnannousuista. Tampereen kaupunki ostaa asvalttityöt tytäryhtiöltään Tampereen Infra Oy:ltä.

Kaupunginhallituksen käsiteltävänä ovat myös muun muassa vajaan 5,5 miljoonan euron lisäys Tammelan stadionin rakentamisen loppuunsaattamiseen sekä 1,2 miljoonan euron lisäys Satakunnankadun kiertoliittymän rakentamiseen.