Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Kannen alueelle uusi suunnitelma – "Lähdemme tavoittelemaan viihtyisää kaupunkiympäristöä"

Tampereen keskustassa sijaitsevalle Kannen alueelle tehdään uutta suunnitelmaa. Kansi ja areena -hankkeen toisen vaiheen, pohjoiskannen, sekä asemakeskuksen alueelle laaditaan uusi suunnitelma.

Alueen kehittämisen edetessä on tullut esiin, etteivät nykyiset suunnitelmat huomioi toisiaan parhaalla tavalla.

– Pohjoiskannen suunnitelma on valmistunut samanaikaisesti eteläkannen kanssa vuonna 2011, ennen asemakeskuksen kehittämistä. Nyt varmistetaan, että käsissämme tulee olemaan ajantasainen ja paras ratkaisu, joka hioo alueet saumattomaksi kokonaisuudeksi, sanoo hankejohtaja Tero Tenhunen tiedotteessa.

Suunnittelualueen laajentaminen avaa myös mahdollisuuden uusien ratkaisuehdotusten tutkimiseen, kuten Kannen alueen merkittävimmän vehreän julkisen kaupunkitilan ja kulkureittien kehittämiseen.

– Lähdemme tavoittelemaan viihtyisää kaupunkiympäristöä, joka tuo alueen asukkaille ja yrityksille lisäarvoa sekä muodostaa suoran kulkuyhteyden rautatieasemalta areenalle. Samalla huomioimme markkinatilanteen muutokset, esimerkiksi korkeatasoiselle toimitilarakentamiselle on keskustassa kova kysyntä, kuvailee hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen tiedotteessa.

Kansi ja areena -hankkeen ensimmäisestä vaiheesta, vuonna 2022 valmistuneesta eteläkannesta, saatu kokemus hyödynnetään uuden suunnitelman laatimisessa.

– Nyt pääsemme ottamaan saadut opit käyttöön. Uusi suunnitelma tehdään yhdessä alueen kehittäjien ja kiinteistönomistajien kanssa ja se palvelee kaikkien yhteistä päämäärää; laadukasta, eheää ja toteutuskelpoista kokonaisuutta, kertoo Tenhunen.

Asemakeskuksen hankealueen asemakaavatyötä jatketaan ja sen yhteydessä tutkitaan uusi kaavaluonnosvaihtoehto sekä laajempaa kehittämisaluetta koskeva suunnitelma. Myös pohjoiskannen voimassa olevaa asemakaavaa päivitetään. Kaavojen valmisteluaineisto kuulutetaan nähtäville vuoden 2024 aikana. Kannen aluetta kehittävät Tampereen kaupunki, Finnpark ja YIT sekä SRV. Kiinteistönomistajien ja kehittäjien hankealueet pysyvät ennallaan.