Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää kisahuumaa kaupunkiin: Koripallon arvokisat järjestetään Tampereella kahtena vuonna perättäin

Suomalaisille koripallofaneille on luvassa herkkua lähivuosina. Ensin 18-vuotiaiden poikien EM-kisat kokoavat maanosan parhaat nuoret lupaukset Tampereelle 2024. Vuotta myöhemmin Suomi järjestää yhden miesten EM-kisojen alkulohkoista niin ikään Tampereella.  

18-vuotiaiden EM-kisojen pääareenana toimii perinteikäs Hakametsän jäähalli.

– Vuoden 2016 U20-miesten EM-lopputurnaus oli huikea menestys kaikilla mittareilla, jota oli katsomassa lähes 30000 katsojaa. On hienoa päästä järjestämään vastaavanlainen turnaus uudestaan ja nyt vuorostaan Tampereella, joka on kokenut tapahtumajärjestäjä. Turnaus toimii samalla hyvänä valmistautumisena kohti vuoden 2025 miesten EM-lopputurnausta, tulevien turnauksien pääsihteeri Ari Tammivaara kommentoi tiedotteessa.

Vuoden 2024 nuorten Euroopan mestaruus ratkaistaan vasta kolmatta kertaa Suomen maaperällä. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin vuonna 1982, kun Forssassa ja Uudessakaupungissa järjestettiin 16-vuotiaiden naisten EM-kilpailut. 

Edellisen kerran nuorten EM-kisat järjestettiin Suomessa 2016, jolloin 20-vuotiaiden kisat pelattiin Helsingissä.