Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peltolammilla, Epilässä ja Niemenrannassa on lupiinitalkoot

Tänäkin kesänä voi tulla lupiinitalkoisiin hoitamaan monimuotoista niittyluontoa. Peltolammilla Rukkamäenpuistossa talkoillaan torstaina 1.6. ja Epilänharjun arvoniityllä keskiviikkona 7.6. Niemenrannassa Sahanvainionpuistossa lupiineja kitketään torstaina 8.6. Kaikissa kohteissa talkoillaan kello 17–19.

Talkoihin voi tulla yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin. Talkoissa talkoolaisille tarjotaan työvälineet ja kevyet eväät.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10. Rukkamäenpuiston perinnemaisemaa hoidetaan laidunnuksella: lammaslauma saapuu arvoniitylle tänäkin kesänä. Laidunalueen ulkopuolelta kitketään lupiinia, jotta alkuperäislajisto saisi kasvualaa eikä tukahtuisi.

Epilänharjun arvoniitty sijaitsee Soraharjunkatu 28–48 kohdalla. Epilänharju on luontainen paahderinne. Tavoitteena onkin säilyttää rinteen avoimuus ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Lupiini on vallannut alaa ympäristön alkuperäislajistolta kuten tummatulikukalta.

Niemenrannan Sahavainionpuiston talkooalue sijaitsee Raamikadun puoleisessa päässä, uoman ympäristössä. Niityn lajistoon kuuluvat metsäkurjenpolvi, nurmitädyke, ojakellukka, koiranputki, puna-ailakki ja päivänkakkara. Hoidon tavoitteena on pitää alue avoimena ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Alueella sijaitsee myös viljelty maisemapelto. Kohtaamispaikkana on koirapuiston polun risteys.

Talkoissa on tärkeää pitkäjänteisyys ja jatkuvuus alkuperäisen keto- ja niittylajiston vaalimiseksi. Pidempään talkookohteena olleilla niityillä, Rukkamäessä ja Epilänharjulla työn tulokset ovatkin jo nähtävissä. Sahavainionpuistossa on torjuttu lupiinia vasta yhtenä vuonna.

Talkoot järjestää ProAgria Etelä-Suomen MKM maisemapalvelut ja Tampereen kaupunki.