Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisia ovat Lempäälän Asuntomessualueen tontit – alennusta voi saada, jos tekee ilmastoviisaita ratkaisuja

Lempäälän Saikan asuntomessualueen tontit on nyt julkaistu. Alueella järjestetään Asuntomessut vuonna 2026.

Saikan alueelle on suunniteltu 21 omakotitonttia, kahdeksan kaupunkipientalotonttia, kolme rivi- tai paritalotonttia sekä kaksi kerrostalotonttia. Tontteihin voi tutustua Lempäälän kunnan verkkosivuilla ja tulevana viikonloppuna Ideaparkiin avattavassa projektitoimistossa.

– Saikan alueelle haetaan nyt rakentajia, jotka ovat kiinnostuneita rakentamaan omiin koteihinsa ilmastoviisaita ratkaisuja. Tällaisia ratkaisuja ovat esimerkiksi energiavalinnat ja rakennusmateriaalit, erityisesti kierrätettävien materiaalien käyttö, kertoo Lempäälän kunnan elinvoimapäällikkö Maria Virtanen tiedotteessa.

Lempäälän kunnan päivitettyjen luovutusperiaatteiden mukaisesti tonttihintoihin voidaan myöntää alennuksia, mikäli rakentamisessa huomioidaan ilmastoystävällisyys. Rakennushankkeeseen ryhtyvä maksaa aluksi täyden listahinnan messutontista, mutta kun kohde on valmistunut ja tarvittavat laskelmat ja analyysit tehty, rakentaja voi saada toteutuneiden ilmastoviisaiden ratkaisujen perusteella palautusta tonttihinnasta jälkikäteen. Tonttihintojen alennusperusteista tehdään päätös syksyllä 2023. Rakentajat valintaan joulukuussa 2023.

Saikan alueella asutaan tiiviisti ja alueelle rakennetaan myös koulu ja päiväkoti, Saikantalo.

– Saikasta rakentuu täysin uudenlainen alue, jossa asukkaiden yhteisöllisyys on vahvasti läsnä. Alueen yhteishenki ja naapureiden aktiivinen yhteistyö ovat arjen tukipilareita Saikassa jo rakentamisvaiheesta alkaen. Yhteisöllisyyttä edesautetaan myös yhteisten tilojen käytöllä, puistoilla ja istutusalueilla. Yhteiset tilat, esimerkiksi Saikantalo, luovat mahdollisuuden naapuruston asukkaiden tapaamiselle ja yhteistoiminnalle, luettelee alueen etuja Asuntomessut Lempäälä 2026 -hankkeen projektipäällikkö Pekka Seppänen tiedotteessa.

– Saikan keskeinen sijainti Ideaparkin läheisyydessä takaa palveluiden läheisyyden ja sujuvat kulkuyhteydet Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Joukkoliikenne toimii ja seudullinen pääpyöräreitti kulkee alueen läpi.

Saikan alue sijaitsee Lempäälässä Ideaparkin lähellä Kuljuntien varressa. Tulevaisuudessa Saikassa asuu noin 350 ihmistä.

Asuntomessuista tulee 160 vuotta täyttävän Lempäälän kunnan juhlavuoden päätapahtuma. Asuntomessut Lempäälä -tapahtuma on 10.7.–9.8.2026