Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan keskusta valitsi presidenttisuosikkinsa – "Laajaa ymmärrystä niin sisäisen kuin ulkoisenkin turvallisuuden vahvistamisesta"

Pirkanmaan keskusta esittää, että Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn lähtisi puolueen ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleihin.

Pirkanmaan keskustan toive on yksimielinen.

Piiriyhdistyksen mukaani Rehnillä on pitkä ja ansioitunut kokemus kansainvälisistä suhteista ja neuvotteluista, diplomaattista taitoa ja kykyä luoda suhteisiin vakautta. Lisäksi hänellä on laajaa ymmärrystä niin sisäisen kuin ulkoisenkin turvallisuuden vahvistamisesta. Rehn on myös toiminut pitkään kansainvälisissä tehtävissä. EU-komissaarina toimiessaan hän vastasi EU:n laajentumisesta 2004-2010 ja talous- ja raha-asioista vastaavana komissaarina vuosina 2010–2014.

Vesilahdella kokoontunut vuosikokousväki näkee, että Olli Rehn nauttii laajaa luottamusta suomalaisten keskuudessa ja on vakuuttanut kyvyistään toimia rakentavana, taitavana ja rohkeana valtion päämiehenä sekä koko kansan presidenttinä.

Koulutukseltaan Rehn on Oxfordin yliopistosta 1996 valmistunut filosofian tohtori, pääaineenaan kansainvälinen talous.