Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hintojen nousu teki yllättävästä tuotteesta hitin Prismoissa – näitä hamstrataan nyt

Ompelutarvikkeiden kysyntä on kasvanut hurjasti.

Elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkaamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla, kertoo S-ryhmä.

Prisman kodin myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo tiedotteessa, että paikkaus- ja ompelutarvikkeiden myynti on kasvanut 30 prosenttia vuoden 2023 alusta ja kysyntä alkoi kasvaa jo viime syksynä. Suurinta myynti on ollut huhtikuussa, eikä näkyvissä ole hidastumista.

– Uskomme myynnin kasvavan edelleen, sillä monet miettivät nyt hintojen kallistumisen myötä selvästi enemmän omien vaatteiden käyttöikää. Vaatteita korjataan entistä enemmän ja moni on nyt huomannut, että se on ehkäpä luultua helpompaa erilaisten paikkauslaastareiden ja muiden vastaavien tuotteiden avulla. Paikkausintoon vaikuttaa nousseiden hintojen lisäksi myös varmasti lisääntynyt ympäristöajattelu ja halu käyttää vaatteita ekologisesti kestävällä tavalla, Viitanen sanoo tiedotteessa.

Viitasen mukaan alkuvuoden selkeitä hittituotteita ovat olleet erilaiset vaatelaastarit.

– Vaatelaastareita on myyty tänä vuonna jo 13 000 kappaletta, mikä on selvästi aiempia vuosia enemmän. Erilaiset paikkakankaat ovat myös suosittuja, ja niiden myynti on kasvanut erittäin paljon. Vaatelaastarien suosiota selittää myös se, että ne ovat helppokäyttöisiä ja erittäin nopeita kiinnittää. Musta väri on näissä selvästi suosituin, Viitanen toteaa tiedotteessa.

Parsiminen on perinteinen tapa jatkaa vaatteen käyttöikää, mutta Viitasen mukaan nykyaikana kiireisessä elämäntyylissä usein paikkaamisen tai tahran peittämiselle ei ole aikaa pitkän kaavan kautta. Tämän takia juuri vaatelaastareiden helppous on tehnyt niistä hitin.

– Vaatelaastari on helppo ja nopea tapa paikata tai koristella tekstiiliä. Se kiinnitetään minuutissa lujasti hankaamalla, Viitanen taustoittaa.