Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nonni, nyt se avautuu! – Tammelaan tulee ravintola, jota ei voi määritellä

Ravintola ei edusta mitään tiettyä maantieteellistä tai kulinaarista konseptia.

Tampereen Tammelassa osoitteessa Tammelan Puistokatu 35 avautuu 30. toukokuuta ravintola, jonka nimen Nonni voi jokainen käsittää kuten haluaa.

Sonja Valkeala, yksi ravintolan yrittäjistä, muistuttaa, että Nonni tarkoittaa italiaksi isovanhempia ja sen voi yhdistää perheeseen, lämpöisiin tunteisiin ja perinteisiin.

Hän jatkaa, että toisaalta Nonni on hyvin tamperelainen sana lauseen aloittamiseen ja voi tarkoittaa monia asioita.

– Varsinkin siitä asti, kun tulin mukaan tekemään Nonnia, olen huomannut käyttäväni sanaa nonni enemmän kuin ennen, ravintolapäällikkö Jani Mikkonen sanoo.

Nonni kertoo verkkosivullaan, että se ei edusta mitään tiettyä maantieteellistä tai kulinaarista konseptia.

– Uteliaisuudesta, luovuudesta ja ennakkoluulottomasta meiningistä syntyy hurmaava, joustava ja pönöttämätön illalliskokemus. Me ei yritetä haistella trendejä liian pitkälle tulevaisuuteen, vaan nautitaan ajankohtaisimmista raaka-aineista sesonki kerrallaan, Nonni-ravintola linjaa verkkosivullaan.

Ravintolapäällikkö Mikkonen komppaa verkkosivun teesejä kertomalla, että Nonnin tarjonta ei kuulu mihinkään yhteen kategoriaan ruoan eikä juomien osalta.

Ruokalista elää muun muassa sesongin mukaan. Listalla voi olla jokin annos päivän, viikon tai sitten siitä tulee pysyvä klassikko, Valkeala sanoo.

– Usein käyvä asiakas voi saada joka kerta uudenlaisen elämyksen. Voimme reagoida hyvin nopeasti muuttuvaan ruokalistaan myös esimerkiksi viinien suhteen. Illan kiireetön anti voi mennä niin, että asiakas valitsee ensin viinin ja sitten siihen sopivan ruoan tai toisinpäin, viinien maahantuontifirmaa kymmenen vuotta pyörittänyt Jani Mikkonen toteaa.

Olympia-korttelista tutut yrittäjät Sonja Valkeala, Mikko Lahtonen ja Eero Koiranen, ravintolapäällikkö Jani Mikkonen sekä keittiöpäällikkö Saara Keskinen sanovat Nonni-ravintolan sijainnin Tammelassa olevan hyvä jo siksikin, että Tampereen keskusta kasvaa koko ajan sitä kohti.

Tammelassa on myös paljon asukkaita ja alue on vanhan ja uuden kohtauspiste mikä teema näkyy Nonnin sisustuksessakin.

Nonni on iltapainotteinen ravintola eikä toistaiseksi ole auki lounasaikaan. Nonnin ovet ovat avoinna tiistaista lauantaihin.