Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös tuli: Nokia-areenassa pelataan MM-kisoja myös vuonna 2026 – "Tampere on valmiina isännöimään kisoja"

Lisää MM-huumaa luvassa!

Salibandyn vuoden 2026 miesten MM-kisat pelataan Tampereella. Kansainvälinen salibandyliitto teki päätöksensä viikonloppuna ja Suomen salibandyliitto tiedotti asiasta tänään torstaina.

Samalla vahvistui, että Suomi saa naisten salibandyn MM-kisat vuonna 2027. Nämä kisat pelataan Turussa.

Alustavat päivämäärät miesten tapahtumalle ovat 4.–13.12.2026 ja naisten MM-kisoille 3.–12.12.2027.

– Todella mahtavaa, että molemmat hakemuksemme menestyivät täydellisesti! On harvinaista herkkua päästä tarjoamaan suomalaiselle urheiluväellä aikuisten arvokisat peräkkäisinä vuosina kotimaassa. Tästä lähdetään rakentamaan ennennäkemätön salibandyjuhla, iloitsee Salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori tiedotteessa.

Suomi sai miesten MM-kisat hiukan ”etuajassa”, sillä yleensä sama maa on saanut kisat aikaisintaan 8–10 vuoden välein. Edellisen kerran miesten MM-tapahtuma järjestettiin joulukuussa 2021, kun koronapandemian vuoksi tapahtuman piti alun perin toteutua 2020. Viimeksi naisten maailmanmestaruudesta on pelattu Suomessa ja Tampereella vuonna 2015.

Tampereen miesten MM2026-kisat huipentuvat Nokia-areenassa, jossa pelataan puolivälieristä eteenpäin. Lohkovaiheessa halleina toimivat Hakametsän jäähalli ja Hakametsän uusi palloiluhalli tai Kaupin urheiluhalli. Kaupissa pelataan, jos Hakametsän uusi palloiluhalli ei ehdi valmistua. Nokia-areena vetää yli 13 000 katsojaa, Hakametsä noin 7 000 katsojaa ja Kaupin urheiluhalli 1 300 katsojaa.

– Onnittelen Salibandyliittoa onnistuneesta hakuprosessista. Tampere on valmiina isännöimään kisoja 2026, ja uskon, että kaksien kisojen putki Suomessa vahvistaa lajia entisestään. Joulukuiset kisat ja niiden imagollinen hyödyntäminen niin kaupunkien, lajin kuin kumppanien eduksi on myös kansallisesti iso askel, sillä normaalisti tuohon aikaan Suomesta näytetään kuvia vain lumesta, poroista ja joulupukista. Salibandy voi tätäkin kansallista kuvitusta kehittää, kun fanit täyttävät kisakaupunkimme. Hienoja tapahtumia tulossa ja odotan yhteistyötämme täällä jo lapa matossa, kommentoi Tampereen tapahtumajohtaja Perttu Pesä tiedotteessa.