Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ketjuihin kuulumattomasta Market Trikoosta tuli Pyynikin oma kyläkauppa – "Turistit ostavat meiltä paljon paikallisten tuottajien tuotteita tuliaisiksi"

Päivittäistavarakauppaketjuihin kuulumattoman ruokakaupan on helppo reagoida nopeasti muutoksiin.

Pyynikin Trikoon vanhan tehdaskorttelin uuden elämän tärkeän palasen, päivittäistavarakauppaketjuihin kuulumattoman Market Trikoo -ruokakaupan avaamisesta on kulunut yhdeksän kuukautta.

Ensimmäiset asiakkaat löysivät Pyynikintien ja Trikookujan kulmatalossa olevan Market Trikoon heti, kun ovet avattiin ensimmäisen kerran viime kesänä 6. heinäkuuta, kertoo apulaismyymäläpäällikkö Tanja Vilén.

– Uusia asiakkaita tulee edelleen joka päivä. Emme ole tehneet omaa, suurta markkinointikampanjaa, mutta tietoisuus Pyynikin Trikoosta lisääntyy koko ajan, kun alueen palvelutoiminta on pian täydessä käynnissä ja talot täynnä asukkaita, Campusravita Oy:n toimitusjohtaja Saija Leponiemi sanoo.

Campusravita Oy ylläpitää kahvila-, ravintola- ja tilaustarjoilupalveluita Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella.

Se perusti yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa TCR-Palvelut Oy:n, joka pyörittää Market Trikoon toimintaa.

Sellainen ajatus ei tällä hetkellä ole strategiassamme, mutta kuka tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Valtaosa Market Trikoon asiakkaista lienee alueen asukkaita sekä siellä työskenteleviä, mutta kauppa saa asiakkaita myös Pyynikin Trikoon Unity-studiohotellista ja Pyynikin alueen ulkoilijoista. Hotelliasiakasvirta kiihtyy luonnollisesti kesää kohti mennessä.

– Hotellin asiakkaat kertovat hotellin henkilökunnan vinkanneen meistä heille. Turistit ostavat meiltä paljon paikallisten tuottajien tuotteita tuliaisiksi, Tanja Vilén toteaa.

Saija Leponiemi kertoo, että kun Market Trikoo aloitti toimintansa, kiiri sana uudesta toimijasta, jonka taustalla ei ole suurta ketjua, nopeasti pirkanmaalaisten tuottajien tietoon. Market Trikoo saikin heiltä heti valtavasti yhteydenottoja.

Uusi tamperelainen päivittäistavarakauppatoimija herätti Leponiemen mukaan myös suurten tukkureiden kiinnostuksen ja Market Trikoo sai neuvoteltua sellaiset sopimukset, jotka se halusikin.

Market Trikoon arvomaailmaan kuuluu yhteisöllisyys ja sen kehittäminen omalta osalta. Leponiemi ja Vilén sanovat, että Pyynikin Trikoon alueella on ollut vahva yhteishenki ja kylämeininki alusta asti.

Market Trikoo on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–21. Liike on tällä hetkellä kiinni sunnuntaisin, mutta toukokuusta lähtien myös pyhinä auki.

– Meillä on mahdollisuus joustaa sulavasti aukioloajoissa. Jos esimerkiksi kauniin kesäpäivän iltana näyttää siltä, että asiakkaita olisi kello 21:n jälkeenkin niin voimme tarvittaessa reagoida nopeasti ja pidentää aukioloaikaa, Saija Leponiemi sanoo.

Market Trikoo ei tosiaankaan ole ketjumyymälä, mutta jos kauppa käy mukavasti jatkossakin, onko mahdollista, että se avaisi toisen liikkeen jonnekin?

– Sellainen ajatus ei tällä hetkellä ole strategiassamme, mutta kuka tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Leponiemi naurahtaa.