Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereesta tehtiin Eat-kirja: osta kirja, näytä se ravintolassa ja saat alennusta – "Tähän ravintolaoppaaseen ei pääse rahalla"

Tampereella on ilmestynyt kolmas Eat Finland Tampere -kirja. Siinä on 12 tamperelaista ravintolaa, ja kun asiakas näyttää kirjaa näissä ravintoloissa, hän saa kaksi pääruokaa yhden hinnalla tai yhden pääruoan hintaisen alennuksen kahdesta menukokonaisuudesta.

Tarjouksen voi siis hyödyntää, kun vähintään kaksi henkilöä ruokailee ravintolassa.

Kirja on kooltaan hieman alle 16x16 senttiä, joten se kulkee näppärästi käsilaukussa tai mahdollisesti takin povitaskussakin.

Opas on osa eurooppalaista Eat Twelve -kirjasarjaa, joka ilmestyy 39:ssä eurooppalaisessa kaupungissa; Suomessa Tampereen lisäksi Helsingissä ja Turussa.

Konseptin kehittänyt Jochen Schmelzer julkaisi ensimmäisen Eat-kirjan vuonna 2006. Suomen ensimmäinen Eat-kirja ilmestyi Helsingissä vuonna 2009.

Ravintolat eivät pääse kirjaan rahalla, ravintolat teokseen valinnut, erityisesti ravintola- ja ruokakulttuurin parissa työskentelevä tamperelainen toimittaja ja bloggaaja Janica Brander muistuttaa.

– Eat-kirjat eivät siis ole matkailijoille tutuiksi tulleita hotellien auloissa jaettavia mainoskarttoja, joihin ravintolat pääsevät mukaan maksua vastaan ja suosituksissa voi sitten olla suoraan sanottuna ihan mitä tahansa kuraa, Brander sanoo.

Hän kertoo Tampereen kirjan lukijoiden arvostaneen juuri sitä, että ravintolat on oikeasti kuratoitu eikä kyseessä ole mainoslehtinen.

Brander on valinnut kirjaan paikkoja, joissa käymisestä hän itsekin pitää, mutta ei suinkaan vain sellaisia, jotka sopivat hänen kaltaiselleen kokeneelle ravintola-asiakkaalle.

– Valitsen aina paikkoja myös ajatellen ihmisiä, jotka ovat kokemattomampia ravintolakävijöitä ja kirjassa on matalan kynnyksen ravintoloita, joista on kiva aloittaa, myös viime vuonna ravintolat kirjaan valinnut Janica Brander perustelee.

Hän toivoo Eat Finland Tampere -teoksen ostamisen kiinnostavan ihmisiä muustakin kuin alennuksen saamisen syystä. Innostuksen herättäminen paikalliseen ravintolakulttuuriin tutustumiseen on tärkeää.

– Kun ihminen menee ensimmäisen kerran johonkin ravintolaan, johon hän ei ehkä menisi ilman Eat-kirjan tarjousta, hän tutustuu paikkaan ja vierailee siellä ehkä jatkossa useamminkin, Janica Brander toteaa.

Tarjous on voimassa 31. joulukuuta 2023 saakka. Lisätietoa saa osoitteesta eatfinland.fi.