Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere-talon konsertissa on peräti yli 700 soittajaa – Tapahtumassa järjestetään myös soitinsuunnistus

Tampere-talon Isossa salissa on Kaikki soittaa! -konsertti ja soitinsuunnistus lauantaina 1. huhtikuuta kello 15–18.30.

Kaikki soittaa! on koko perheen orkesterikonsertti, jossa soittavat yhdessä ja erikseen niin nuoremmat kuin vanhemmat orkesterimuusikot. Mukana on yhteensä yli 700 soittajaa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Sapelitanssi, Vuorenpeikkojen luolassa, Radetzky-marssi, Mambo#5, Polovetsilaiset tanssit ja muuta mukaansa tempaavaa musiikkia.

Konsertissa ovat mukana Megajouset, Suuri Puhallus, maakunnallinen lyömäsoitinorkesteri, Pirkanmaan Nuoret Sinfonikot, Pirkanmaan nuoremmat Sinfonikot sekä Tampere Filharmonia. Lisäksi aulatilossa kuullaan oppilaitosten ryhmien musisointia ennen ja jälkeen konsertin sekä väliajalla.

Konserttielämystä täydentää konsertin jälkeen järjestettävä soitinsuunnistus, jossa kaikenikäiset voivat kokeilla eri soittimia. Kokeilun myötä lisätään kiinnostusta musiikkiopintoihin. Musiikkioppilaitoksissa on käynnissä uusien oppilaiden hakuaika syksyllä alkaviin opintoihin.

Kaikki soittaa! järjestetään yhteistyössä pirkanmaalaisten musiikkioppilaitosten, Tampere-talon ja Tampere Filharmonian kanssa. Oppilaitoksista mukana ovat Pirkanmaan, Sastamalan ja Ylä-Satakunnan musiikkiopistot, Tampereen konservatorio, Valkeakosken musiikki- ja tanssiopisto, Pirkan opisto sekä TAMK Musiikki. Konserttia tukee Opetushallitus.