Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatterin johtaja kahden joukossa Teatterikorkeakoulun johtoon – "Sen johtaminen olisi kansallinen kunniatehtävä"

Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen on kahden kärkihakijan joukossa, kun Teatterikorkeakouluun valitaan uusi dekaani.

Teatterikorkeakoulun dekaanin rekrytointiryhmä on kutsunut jatkoon Kannisen lisäksi TeaK:n dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelman professorin Otso Huopaniemen.

Kanninen kertoo, ettei hakenut auki ollutta virkaa, mutta on siitä kiinnostunut.

– Olen mukana suorahaun kautta eli minulle soitettiin ja kysyttiin kiinnostusta. Teatterikorkeakoulu antaa ylintä teatteritaiteen opetusta ja tutkimusta Suomessa. Sen johtaminen olisi kansallinen kunniatehtävä, toteaa Kanninen.

Huopaniemelle ja Kanniselle järjestetään julkinen kuulemistilaisuus 17. huhtikuuta.

Tavoitteena on, että Taideyliopiston hallitus nimittää Teatterikorkeakoulun dekaanin toukokuun kokouksessaan. Uuden dekaanin toimikausi alkaa elokuun alussa tai sopimuksen mukaan.

Vuodesta 2013 Taideyliopistoon kuuluneella Teatterikorkeakoululla ei ole enää omaa rehtoria, vaan sen toimintaa johtaa dekaani.

Ennen vuonna 2020 alkanutta Tampereen Teatterin johtajakautta Kanninen oli näyttelijäntaiteen yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa teatterityön koulutusohjelmassa.