Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Foodora tempaa sunnuntaina: nuorille äänestäjille ilmaisia lounaita – Mukana kolme äänestysaluetta Tampereella

Nuoria kannustetaan Tampereella vaaliuurnille ilmaisella ruoalla.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Foodora kannustavat nuoria äänestämään jakamalla vaalilounaita yhteensä 12 matalan äänestysprosentin alueella ympäri Suomen.

Tampereella vaalilounaslipukkeita on jaossa varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina Tampereella kolmella äänestyspaikalla Etelä-Hervannassa, Tesomajärvellä ja Pohjois-Hervannassa.

Etelä-Hervanta C:ssä ja Tesomajärvellä vaalilounaslipukkeita jaetaan kello 12–13.30 ja Pohjois-Hervanta B:ssä kello 14–15.30. Vaalilounaslipukkeita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

– Yhteiskunnallinen aktiivisuus sekä kansalaisten osallistuminen demokratian toteutumiseen ovat meille tärkeitä arvoja, ja vaalit ovat tärkeä vaikuttamisen paikka. Jokainen ääni on tärkeä ja siksi haluamme rohkaista kaikkia, erityisesti nuoria, käyttämään ääntään vaaleissa, taustoittaa Foodoran toimitusjohtaja Joonas Kuronen tiedotteessa.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 18–24-vuotiaista vain 55 prosenttia käytti äänioikeuttaan. Valtion nuorisoneuvoston tuoreen mielipidemittauksen mukaan 77 prosenttia 18–29-vuotiaista nuorista aikoo äänestää tämän kevään eduskuntavaaleissa, mutta aikeet eivät välttämättä realisoidu vaalien koittaessa. Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin mukaan nuorten äänestämättä jättämisen taustalla on monia, joskus jopa arkisia syitä – aina vaalipäivän säätilasta toimeen tarttumisen vaikeuteen.

– Kohonneesta äänestysaktiivisuudesta ja lisääntyneestä kiinnostuksesta äänestämistä kohtaan huolimatta nuoret äänestävät yhä muuta väestöä vähemmän. On tärkeää, että nuorten kokemusta oman äänen merkittävyydestä vahvistetaan ja esteitä äänestämisen tieltä raivataan. Hienoa että Foodoran kaltainen valtakunnallinen toimija tarttuu aiheeseen konkreettisella teolla”, kertoo Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas tiedotteessa.