Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raipesta ilmestyy elämäkertateos – Myös Lielahdessa asunut Irwin pääsee kansien väliin

Ilves-ikoni Raimo Helmisestä ilmestyy elämäkertakirja. Syksyllä julkaistavan teoksen Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi kustantaa Docendo ja sen kirjoittaa Aamulehden pitkäaikainen urheilutoimittaja Tapani Salo.

Kirjan esittelyteksti kertoo, että Raimo Helmisen elämäkerta avaa ensimmäistä kertaa kiekkoleijonan elämää tämän omalla äänellä. Teos tutustuttaa lukijan siihen, millainen mies oli kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Docendo julkaisee syksyllä myös laulaja Irwin Goodmanista kertovan kirjan Yhdet vielä, Irwin – Antti Hammarberg 1943–1991. Kirjoittaja Tuomas Marjamäki on paitsi haastatellut kirjaan Irwinin lähipiiriä, koonnut myös ennen julkaisemattomia kertomuksia, tekstejä ja kuvia tämän elämää hahmottamaan. Irwin oli Antti Hammarbergille rooli, joka vei lopulta koko miehen.

Irwin Goodman asui Tampereen Lielahdessa 1970-luvun puolivälissä, kun hänen Hattulassa ollut talonsa Ryysyranta oli pakkohuutokaupattu.