Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsiratikasta rakennettu jo yli puolet – Liikenne Lentävänniemeen saakka alkamassa tammikuussa 2025

Tampereen raitiotien osan 2 Pyynikintorilta Santalahden kautta Lentävänniemeen rakentaminen on edennyt jo yli puolivälin, kertoo Raitiotieallianssi.

Maaliskuussa hankkeessa käynnistyi uusi vaihe, kun Näsisaaressa aloitettiin siltatyöt. Tänä vuonna saavutetaan myös seuraava etappi Tampereen raitioliikenteessä, kun liikennöinti Pyynikintorin ja Santalahden välillä alkaa elokuussa.

– Raitiotien rakentaminen jatkuu suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa. Osan 2 töistä on tällä hetkellä valmiina yli puolet, kun projektiaikaa on kulunut 56 prosenttia. Tänä vuonna valmistuvat pääosin muut raidetyöt, paitsi Näsisaaren osuus, jonne rata rakennetaan ensi vuonna, projektipäällikkö Sari Valjus kertoo Raitiotieallianssin teidotteessa.

Ratatyöt jatkuvat jälleen huhti-toukokuussa Hiedanrannassa ja Lentävänniemessä sekä Santalahden länsipäässä. Hiedanrantaan tulee raitiotietä yhteensä noin puolitoista kilometriä, josta ensimmäiset 200 metriä rakennettiin viime vuonna. Lentävänniemen alueella valmistuvat loput raidetyöt tänä vuonna Lielahdenkadulla ja Halkoniemenkadulla.

Santalahdessa kiintoraidelaattatyöt jatkuvat Lentävänniemen suuntaan. Ratatöiden ohella rakennetaan Santalahden ja Lentävänniemen välisiä raitiopysäkkejä sekä tehdään katurakennustöitä ja uutta kunnallistekniikkaa.

– Ratatöiden valmistuttua raitiotielle asennetaan vielä ajojohtimet sekä otetaan käyttöön teknisiä järjestelmiä kuten sähkönsyöttöasemia, liikennevaloja sekä vaihteenohjaus- ja tietoliikennejärjestelmiä, Valjus toteaa.

Näsisaaressa ovat käynnissä saareen itäpuolelta johtavan Pölkkylänsillan työt. Myös saaren länsipuolelle rakennettavien Hiedansiltojen työt on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Kaikkien Näsisaaren siltojen on tavoitteena olla valmiina vuoden 2024 aikana. Siltatöiden jälkeen Näsisaaressa aloitetaan ensi vuonna raitiotieradan rakentaminen.

Raitiotien länsiosan liikennöinti käynnistyy vaiheittain. Kesällä tehtävien koeajojen jälkeen raitioliikenne Pyynikintorin ja Santalahden välillä alkaa 7. elokuuta. Santalahden ja Lentävänniemen välisten rakentamistöiden on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2025, jolloin raitioliikenne keskustan ja Lentävänniemen välillä on mahdollista aloittaa tammikuussa 2025