Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden ratikkareitin koeajot ajetaan alkukesän aikana – Elokuussa alkaa liikenne kolmelle uudelle pysäkille

Sepänkadun ja Santalahden alueella rakentamistyöt uudella elokuussa liikenteelle avattavalla ratikkareitillä ovat lähes valmiit, tiedottaa Ratiotieallianssi.

Ennen raitiotien käyttöönottoa rata ja sen järjestelmät testataan kesällä järjestettävillä koeajoilla. Varsinainen raitioliikenne Pyynikintorin ja Santalahden välisellä, noin kahden kilometrin mittaisella rataosuudella alkaa maanantaina 7. elokuuta. Tällä osuudella sijaitsee kolme raitiopysäkkiä: Särkänniemi, Tikkutehdas ja Santalahti. Raitiotieallianssi ja Tampereen Ratikka tiedottavat koeajoista lisää, kun niiden aikataulu ja suunnitelmat tarkentuvat

Paasikivenkadulla viimeistellään vielä kevään aikana eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylä käyttöön ja lisäksi tehdään viheralueiden töitä ja puiden istutuksia. Paasikivenkadun sähkönsyöttöasemalla on suoritettu järjestelmien käyttöönottoa.

Rantatien länsipäässä tehdään Rosenlewin sillan ympäristössä maansiirtotöitä. Kevään aikana viimeistellään vielä myös ajojohtimien asennuksia Sepänkadun ja Santalahden raitiotieosuudella.