Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lempäälän uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin 30 metriä maan pinnan alapuolelle – "Suunnittelultaan ja toteutukseltaan poikkeuksellinen"

Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennushanke on edennyt peruskiven muuraukseen.

Peruskivi muurattiin tänään maanantaina kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevassa luolastossa.

Tilaisuudessa puhuivat yrittäjä ja yksi Ideaparkin kolmesta perustajaosakkaasta Toni Virkkunen, uimahalli-kylpylän toimitusjohtaja Lari Laakso ja SRV:n alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi. Lisäksi Hakkarin koulun 7-luokkalainen Oula Nokelainen luki tilaisuudessa ääneen peruskiven aikakapseliin talletettavan koululaisen unelmakirjoituksen.

Uimahalli-kylpylän rakentamisen valmistelut aloitettiin tammikuussa 2023.

– Peruskiven muuraus on konkreettinen osoitus kuntalaisten keskuudessa pitkään odotetun hankkeen käynnistymisestä. Toimivan kauppakeskuksen alle rakennettava uimahalli-kylpyläkokonaisuus on suunnittelultaan ja toteutukseltaan aivan poikkeuksellinen, ja se asettaa kaikille hankkeeseen osallistuville korkean vaatimustason. Olemme iloisia, että pääsemme edistämään tätä upeaa hanketta yhdessä SRV:n kanssa, kertoo uimahalliyhtiön toimitusjohtaja Lari Laakso tiedotteessa.

– Tällä hetkellä työmaalla tehdään maanrakennus- ja perustustöitä noin 15 henkilön voimin. Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Työmaa sijaitsee väestönsuojassa noin 30 metriä maan pinnan alapuolella. Logistisesti paikka on haastava, sillä kaikki materiaali- ja henkilöliikenne maan alle kulkee alle kolme metriä korkeasta aukosta, kertoo SRV:n projektipäällikkö Mika Majaniemi tiedotteessa.

Muuraustilaisuudessa peruskiven aikakapseliin talletettiin tuleville sukupolville muistoksi tästä aikakaudesta päivän sanomalehdet, puhujien puheet, voimassaolevat Suomen kolikot sekä lempääläläisen päiväkotilapsen piirtämä piirros ja koululaisen unelmakirjoitus uimahalli-kylpylästä.

Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena, ja halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa. Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän. Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.